·100 syf.····Okunma: 11 Mayıs 2026 01:23 “Evet, ben de sevmek ve sevilmek isterim, fakat isterim ki seveceğim adam, aşkıma ve bana layık olsun ve daha isterim ki o sevdiğim adama, Üzüntü ve pişmanlık duymadan hayatımı ölünceye kadar geri almamak üzere vereyim.” (Alıntı)
Türk Edebiyatı serilerini ne kadar sevdiğimi biliyorsunuz. Daha ilk sayfalarından itibaren beni kendine hayran bırakan ve birkaç saatte okuduğum harika bir kitaptı.
İzmir’den İstanbul’a gelen Pervin’in amcasının evinde kalmasıyla başlar olaylar. Onun İstanbul merakı öyle heyecanlandırıyordu ki, hayallerindeki İstanbul ile gerçeği onu oldukça dehşete düşürür. Yalnızca bu da değil! Genç kızın kalbi büyük bir boşluktadır ve hayatının aşkıyla tanışmayı, hem de bu şehirde, arzu etmektedir. Pervin her anını günlük şeklinde anlatır. Kültürlü, eğitimli genç kız; kendisinin tam aksi olan amcası ve onun ailesiyle yaşamaya başladığı andan itibaren aralarındaki uçurumu gözler önüne serer. Amcası kültürsüz, sığ düşünceli, zaman zaman da sinirden dişlerimi sıktıran bir zihniyette adam!
Kitap hakkında spoiler vermek istemiyorum ama şunu da demeden edemeyeceğim sanırım! Sevgili Pervin, batı kültürü tarzda eğitim almışsın ama ruhunun salaklığını eğitememişsin. Kısacası saç baş yolduran ama kahvenin yanında başlayıp da bitirilecek kolaylıkta bir kitap okumak isteyenlere…
#kitaplayseyorumum #mehmetrauf #gençkızkalbi #bookstagram #books