Bu kitabı gerçekten çok severek okudum. Başlarda iki kız kardeşe de ayrı ayrı empati duyuyordum. Hatta Rose’a karşı daha fazla üzüntü ve merhamet hissederken, Fern’i de korumak istiyordum. Karakterler bana o kadar gerçek geldi ki sanki onları uzaktan izlemiyor, hayatlarının içinde yaşıyordum.
Kitabın dili inanılmaz akıcıydı. Normalde psikolojik gerilim türünde bazı kitaplar bana ağır gelebiliyor ama bunda öyle olmadı. Sayfalar resmen aktı gitti. Merak duygusu sürekli canlı kaldığı için elimden bırakmak istemedim.
En sevdiğim şeylerden biri de Rose’un anlattıklarıyla Fern’in yaşadıkları arasındaki farkı görmekti. Okudukça olayların aslında göründüğü kadar basit olmadığını anlıyorsunuz. Bir yandan kardeşlerin birbirine olan bağlılığına üzülüyor, bir yandan da geçmişte neler yaşandığını çözmeye çalışıyorsunuz.
Ama asıl olay finaldeydi. Uzun zamandır bir kitap beni bu kadar ters köşe yapmamıştı. Hikâye boyunca kafamda kurduğum her şey bir anda değişti. Son sayfalarda gerçekten şaşkınlıktan durup düşündüm. Kitabı kapattığımda bir süre boş boş baktım diyebilirim.
Hem duygusal olarak etkileyen hem de şaşırtmayı başaran bir kitaptı. Karakterleriyle bağ kurduğum, sonuyla da beni afallatan bir okuma deneyimi oldu. Psikolojik gerilim sevenlere kesinlikle tavsiye ederim. Sally Hepworthİyi Kız Kardeş
İyi Kız KardeşSally Hepworth · Yabancı Yayınevi Yayınları · 2024269 okunma