Grup terapisi yapan psikoterapist Mariana, eşi Sebastian'ın ölümünü bir türlü atlatamamıştır. Bu süreçte yeğeni Zoe'nun en yakın arkadaşının korkunç bir cinayete kurban gitmesi üzerine soluğu kendisinin de eski okulu olan Cambridge'de alır.
Bu ölümü başka ölümler de takip eder. Ardı ardına öldürülen bu kızlar üniversitedeki Profesör Edward Fosca'nın kurduğu "Genç Kızlar Kulübü" nün üyeleridir. Bunun üzerine Mariana katilin Fosca olduğundan emin olur ve bunu kanıtlamak için dedektifliğe soyunur.
Kitap boyunca bu durumu sorgulayıp durdum. Allah aşkına kim işi gücü bırakıp yeğeninin arkadaşının katilinin peşine düşer. Keşke yazar kurguyu daha sağlam bir zemine oturtsaymış. Kitabın son 40-50 sayfasında biraz toparlamasa boşuna okumayın derdim.
Sonunda okuyucuyu yine bir ters köşe bekliyor. Teselli niyetine...Bir de Sessiz Hasta kitabındaki Teo karakteri sonlara doğru karşımıza çıkıyor. Sessiz Hasta'yı çok sevmiştim ama açıkçası bu kitap beklentimi pek karşılamadı. Benim gibi okuduğunda mantık arayanlardansanız tavsiye edemeyeceğim.
Kitaplı günler.