2026 46. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2026 13:43
Yazardan ilk kez bir kitap okudum ve gerçekten çok beğendim. Normalde bu tarz kitapları sık tercih eden biri olmam, nadiren okurum. Ama bu kitap, daha önce okuduklarımdan oldukça farklıydı. Çünkü klasik bir katil kim arayışı yoktu. Katil en başından belliydi. Asıl mesele, onu nasıl yakalayacağımız ve bunu neden yaptığıydı. Hatta katilin geçmişi anlatıldığında ona üzülüp hak verdiğim anlar bile oldu. Ama çoğunlukla Nasıl ya nasıl olabilir diye sorgulayarak okudum. Zaten yazarın da okura tam olarak bunu hissettirmeyi amaçladığını düşündüm ve bunu başardığını düşünüyorum. Hikaye bir Haziran günü Star Koleji ortaokul öğrencilerinin mezuniyet töreniyle başlar. Burası sıradan bir okul değildir ünlü diplomatların ve profesörlerin çocuklarının okuduğu yüksek güvenlik önlemlerinin alındığı bir kolejdir. Tören sırasında öğrenciler kep atarken büyük bir patlama meydana gelir ve ne yazık ki ölüler ve yaralılar vardır. Bu kadar sıkı korunan bir ortamda bombanın içeriye nasıl sokulduğu, kim tarafından ve neden yapıldığı soruları peş peşe gelir. Olay araştırıldıkça, yıllar önce Mardin’de bir düğünde meydana gelen başka bir patlamayla bağlantılı olabileceği ihtimali ortaya çıkar. Böylece karşımıza çok katmanlı, derin bir hikaye çıkar. Evet, katil başından belliydi Ama nasıl bu kadar yakında olabilir ve Neden soruları kitabın merkezindeydi bence. İster istemez şunu düşündüm Bir insan nasıl bu kadar cani olabilir? Ne yaşar, ne hisseder de bu noktaya gelebilir? Kitabı tüm bu sorular ve duygular eşliğinde okudum ve çoğu yerde tüylerim diken diken oldu doğrusu. Kanlı Kanatlar, psikolojik yönüyle ön plana çıkan ve okuyucuyu karakterlerin iç dünyasına derin bir yolculuğa çıkaran etkileyici bir romandı. Yazarın karakterlerin ruh hallerini ele alması çok başarılıydı okurken yalnızca olayları takip etmekle kalmayıp aynı zamanda onların duygularını birebir hissediyorsunuz. psikolojik yönü güçlü romanları sevenlere gönül rahatlığıyla tavsiyemdir.
Kanlı KanatlarAyşe Erbulak · Eksik Parça Yayınları · 017 okunma