Hatırlamadığın birini sevebilir misin?
2026 10. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2026 14:54
Bir kitabevinde gezerken rastgele aldığım bir kitabın beni bu kadar etkileyeceğini düşünmemiştim. Anna, otuz sekiz yaşında Alzheimer hastası olduğunu öğrenir. Yıllardır yanlış bir evliliğin içinde olduğunu ve bu kalan kısa ömrünü onunla geçirmek istemediğini söyleyerek eşini terk eder. Ve bakımevine yerleşir. Çoğunluğu yaşlı olan bakım evinde kendi gibi genç bir hasta olan Luke'a aşık olur. Ömürleri kısa ve birbirlerini hatırlayacakları saatleri de az olmasına rağmen bu aşkı yaşarlar. Unuttuklarında bile birbirine bakıp gülümserler. Hayata karşı bu kadar umutlu olan çiftimiz oraya aşçı olarak giren Eve'ya da umut olurlar. Eve'nın eşi saadet zinciri kurup insanları dolandırdıktan sonra intihar eder. Eve kızıyla çevredeki dışlanmalara rağmen ayakta kalmaya çalışır. Bakımevindeki bütün hastaların hayatından kısa kesitler var ve bu anılar sizi düşündürücek. Kitabın kapağını kapattımda aklıma Şems-i Tebrizî'in bir lafı geldi: "Düzenim bozuldu, hayatımın altı üstüne gelir diye endişe etme. Nereden bilebilirsin, hayatının altının üstünden daha iyi olmayacağını? Keyifli, akıcı ve biraz huzurlu bu kitabı bu tarz sevenler için tavsiye ederim
Roman
Benim İçin HatırlaSally Hepworth · Yabancı Yayınevi · 202083 okunma