2026 19. kitabı
#petrikor ︎ 《Haritalarda bulunmayan bir ülke burası:Yokluk Ülkesi.Sınırları sessizlikle çizilmiş,mevsimi daima yağmur öncesi...》 ︎ Bazı kitaplar olay anlatır,bazıları karakterlerini tanıtır.Petrikor ise daha ilk sayfalardan itibaren bir duygu hâlinin içine davet ediyor okuru.Okurken sık sık kendimi bir hikâyenin değil,zihnimde dolaşan düşüncelerin arasında yürüyormuş gibi hissettim. İsimlerin olmaması ilk başta alışılması gereken bir tercih gibi görünse de zamanla bunun bilinçli bir seçim olduğunu fark ediyorsunuz.Çünkü yazar karakterlere isim vermek yerine onların boşluklarını okurun duygularıyla doldurmasını istemiş.Bu yüzden herkes kitaptan biraz farklı bir hikâye çıkarabilir. Kitabın en sevdiğim yanı,sessizliği anlatabilmesi oldu.Yarım kalan cümleler,söylenmeyen sözler ve insanın kendi içinde kurduğu görünmez dünyalar satır aralarında sürekli hissediliyor.Petrikor'un o yağmurdan önceki bekleyiş hissini taşıyan atmosferi de romana ayrı bir derinlik katmış. Hızlı akan,büyük olaylarla dolu bir roman arayanlar için uygun olmayabilir.Ama bir kitabın sayfalarında kendini,özlemlerini ve suskunluklarını arayan okurlar için uzun süre akılda kalacak bir eser.Kitabı bitirdiğimde elimde net cevaplardan çok duygular kalmıştı ve sanırım yazarın amacı da tam olarak buydu.Kesinlikle tavsiyemdir ︎ ︎ Nostalcik Okur Petrikor
PetrikorJonah Axon · Limera Yayınları · 202676 okunma