2026 28. kitabı
"Başlangıca dönüp onu değiştiremezsiniz; ama bulunduğunuz yerden başlayıp sonu değiştirebilirsiniz." Hayatta bazen pişman olduğumuz bir şey yaptığımızda ya da bizi üzen bir olay olduğunda o güne dönebilsem aynı şeyleri yapmazdım ve şimdi başka türlü olurdu deriz.Elbette geçmişe dönmek mümkün değildir; Alfie hariç... Alfie yaşamını tek bir cümle ile geri sarabilir: " Bir kez daha" diyerek...Bu gücünü küçük yaşta fark eder ve hayatı boyunca her sıkıştığında ya da bir şeylerin daha iyi olmasını istediğinde kullanır.Fakat bunu sadece bir kez yapabildiği gibi ikinci denemenin sonuçlarını da kabul etmek zorundadır, iyi ya da kötü. İşte bu gücün bir bedeli de vardır.Bu bedeli sadece Alfie öder.Çünkü zamanı geri sardığında yaşananları ondan başka kimse hatırlamayacaktır. O kadar güzel bir kitap ki...Sevgili Semra un grubumuza verdiği en en güzel tavisyelerden kesinlikle... Alfie'nin aşk ve iyilik dolu yüreği ile hatalarını okurken sayfaları nasıl çevirdim bilemiyorum.Araya bayram tatili girmemiş olsa idi çok daha kısa sürede bitirirdim çünkü aşırı sürükleyici, büyüleyici bir anlatımı vardı. Aşka odaklanan ama okuyucuya genel anlamda düşünme fırsatı sunan bu kitaptan çok çok güzel alıntılar seçtim sizler için. Mutlaka okumanızı tavsiye ederim. #alıntılar "Şüpheyle inanç aynı yastığa baş koymaz." "En iyi seçimlerimiz, çoğu zaman seçme şansımız olmadığında gelir." "Kader sabırlıdır.Zamanı geri alsan bile bundan kaçamazdın." "Ben isterim.Sen istersin.Ama Tanrı'nın istediği olur." "Eğer sürekli ikinci şansın olursa , hiçbir şey öğrenemezsin." "Aşk başkadır.Bir kez daha yaşayamayacağın tek şey budur." "Kalbimiz kırıldığında , nasıl kırıldığına dair her türlü teoriyi biz uydururuz; oysa onu yere düşüren bizizdir." "Aşk ; bir ömür bekleyebilir.Hatta iki."
Bir Kere DahaMitch Albom · Destek Yayınları · 202645 okunma