Maskeli Balonuzdan Bezdum
Ne konuştuğu, neyi murat ettiği belli olmayan, fakat buna rağmen o gerzekçe kibriyle muazzam bir idrak seviyesindeymiş gibi davranan küstah yarım ağız tiplerle; ne istediğini, niyetini ve hedefini açıkça ifade edemeyen zayıf, ikircikli ve korkak karakterlerle ne konuşabilirsiniz? Dışarıdan profiline baktığınızda göz boyayan etiketler, unvanlar yazıp caka satan bu güruhun maskesi, iki satır kelam edip hakiki bir muhakeme mizanına çekildikleri anda düşmekte ve arkalarından bomboş bir teneke sesi yükselmektedir; çünkü onlar, içlerindeki cehaleti ve ruhsal buhranı sahte dijital başlıklarla dolduracağını sanan zavallılardır. Kendi içsel dünyalarında kendilik yapıları kırılgan, samimiyetten mahrum oldukları için ekranların arkasına sığınarak tiyatro sahnesindeki birer oyuncu gibi rol yapan bu şaklabanların asıl derdi hakikat değil, narsisistik egolarını tatmin etmek ve kendilerini olmadıkları bir mertebede pazarlamaktır. Yahu ahmak seninle iki kelam eden senin kumaşını anlayacak zaten derdin nedir senin? Nitekim Münafığın alameti üçtür: Konuştuğunda yalan söyler, söz verdiğinde cayar, kendisine bir şey emanet edildiğinde hıyanet eder hadis-i şerifindeki o riyakarlık, bugün bu mecralarda dindar , hafız, ilahiyatçı kisvesi altında fütursuzca sergilenmekte; bu sahtekarlar, şer'i unvanları dünyevi birer rütbe gibi kullanarak nassların izzetini de lekelemektedirler. Neyse saçma sapan tipler yüzünden yükseldim gece gece, kimsenin göründüğü gibi olmadığı, içi çürümüş ruhların dışarıya safi nur satmaya kalkıştığı bu sanal dünya tam bir lağım ve çöplüktür; zihni namustan ve karakter asaletinden mahrum olan, fıtratı bozulmuş bu unvan avcıları benden fersah fersah uzak olsun, zira bunların uydurma dünyalarını ve gevezeliklerini çekmekten bezdum.