Çağdaş Fransız edebiyatının ve kara mizahın usta kalemi Jean-Louis Fournier’nin olgunluk döneminde kaleme aldığı bu eser; zaman, sabırsızlık, yaşlılık ve modern dünyanın "hız" hastalığı üzerine yazılmış minimalist bir anlatıdır. İleri bir yaşta ömür sermayesinin azaldığı hissiyle bu kitabı yazan Fournier, kendi içsel sabırsızlığını çağımızın dijital telaşıyla harmanlayarak masaya yatırır.
Kitap, yazarın kendine has kısa, vurucu ve iğneleyici otobiyografik anekdotlarıyla şekillenir. Hayatı boyunca hep bir şeyleri beklemekten yorulduğunu itiraf eden Fournier, bir yandan da modern insanın "her şey hemen, şimdi olsun" arzusuyla beklemenin güzelliğini ve yolun keyfini nasıl kaçırdığını inceler. Anlık mesajların, hızlı trenlerin ve sürekli bir yerlere yetişme çabasının insan ruhunda yarattığı erozyonu; ölüm ve zamanın daralması gibi ağır konuları boğmadan, muazzam bir mizahi hafiflikle aktarır.
Yazarın diğer başyapıtlarına kıyasla bazı bölümleri daha yüzeysel veya kendi temasına uygun olarak sabırsızca yazılmış hissi verse de, bu durum eserin samimiyetine gölge düşürmez. Özetle Bekleyecek Vaktim Kalmadı Artık, hayatı yüksek ateşte tüketmek yerine durup nefes almak isteyen modern insan için, zamanın hızına meydan okuyan bilge bir ihtiyarın aynası ve harika bir hız çağı eleştirisidir.