Bir kitaba okumaya karar verirken incelemelerden yararlanıyor musunuz? Ön sözü okumak da yetiyor ama bazen incelemeler çok faydalı oluyor.
3.442 Gösterim
İncelemeleri kitabı bitirdikten sonra okurum. Çünkü öncesinde okursam spoiler olur kitabın süprizi kaçar diye düşünürüm..
Önceki 2 yanıtı göster
Rıdvan
Rıdvan
Maalesef evet. Teşekkür ederim. 🌷
genelde pek inceleme okumam, hem spoiler yememek için hem de o incelemenin baskısı altında kalmamak için. ama dediğiniz gibi bazen de incelemeler faydalı olabiliyor…
İnceleme yazıyorum çünkü akılda kalıcılığı sağlıyor ve geliştiriyor. Çoğu incelemeyi okumayı severim. Duygu desteklemesi, fikir alış verişi ve hafıza destek aynı zamanda kendini açıklama tarzında pek çok faydası var.
Evet kısa ama derin incelemeler çok keyifli oluyor, bazıları bildiğin özetini yazsada kitap seçmemde incelemeler baya etkili . Bazen de akışa çok güzel bir alıntı geldiğinde mutlaka kitabına bakıp o kitaba yapılmış çoğu incelemeyi okurum tabi çok detaya girmeden ..
Teşekkür ederim.🌷 Gerçekten bazı alıntılar var ki kitabın okunmasında vesile oluyorlar. Ve bazı incelemelerde var ki canımızı çektiriyor cinsinden.
hm bazen herhangi bir incelemeden dolayı o kitaba başlıyorum ama çoğunlukla bir kitabı okumaya karar vermişsem direkt okuyorum, hiç incelemelere bakmadan temiz düşünceyle. kitabı bitirdikten sonra inceleme okuyan tarafım ben galiba.
Önceki 10 yanıtı göster
elif
elif
çok güzel bir temenni. Güzel kalbinizden öpüyorum. İnşallah iyi, güzel, hayırlı ve mutlu bir ömür dileğiyle. 🌷
Önsöz,inceleme,editör notu hiç okumadığım şeyler
Mai ve Siyah
Mai ve Siyah
ön sözü çok güzeldi. Kitap bir olayı anlatıyorsa arka planını da öz söz anlatıyor. Bir kitap seçerken ön söz faydalı olabiliyor. Kitap tercihlerini nasıl yapıyorsunuz?
İncelemeleri kitap bittikten sonra okumak , benim için daha faydalı oluyor. Okumaya karar vermek için alıntılardan yararlanıyorum ve ya yazarın kendisi benim için okuma nedeni olabiliyor.
Önceki 2 yanıtı göster
Onur Güngör