2026 4062. kitabı
Polisiye okurken en çok sevdiğim şey, yazarın beni son sayfaya kadar yanıltabilmesi. Kanlı Pusula bu konuda beklentimi karşılayan bir kitap oldu. Hikâye boyunca farklı karakterlerden şüphelendim, olayları kafamda defalarca farklı şekillerde kurguladım ama katilin kim olduğunu tahmin etmeyi başaramadım. Finalde ortaya çıkan kişi gerçekten hiç aklıma gelmemişti. Bu da kitabın en güçlü yönlerinden biri bence. Kitabın konusu oldukça merak uyandırıcıydı. Daha ilk sayfalardan itibaren olayın arkasındaki gizemi çözmek için okumaya devam etmek istedim. Akıcı bir anlatımı olduğu için de kısa sürede biten, okuyucuyu yormayan bir eser olmuş. Özellikle polisiye türünü sevenler için sürükleyici bir okuma sunuyor. Ancak kitapla ilgili en büyük çekincem uzunluğunun yetersiz gelmesi oldu. Olaylar hızlı ilerlediği için bazı bölümlerin üzerinde daha fazla durulmasını isterdim. Karakterleri biraz daha yakından tanımak, cinayetin arka planını daha ayrıntılı öğrenmek ve soruşturmanın bazı aşamalarını daha detaylı okumak hikâyeyi benim için daha etkileyici hâle getirebilirdi. Özellikle cinayetin işleniş kısmında biraz eksiklik hissettim. Katilin planı nasıl yaptığı, kurbanını nasıl etkisiz hâle getirdiği ve olayın teknik detayları daha ayrıntılı anlatılsaydı final çok daha güçlü bir etki bırakabilirdi. Bu yönüyle kitap bana biraz yüzeysel geldi. Merak duygusunu canlı tutuyor ama bazı soruların cevabını daha detaylı görmek istedim. Buna rağmen okurken sıkılmadım. Sayfalar ilerledikçe gizemin çözülmesini beklemek keyifliydi ve finaldeki sürpriz de kitabın artı hanesine yazılacak türdendi. Kısa sürede okunabilecek, merak unsurunu koruyan ve okuyucuyu ters köşe yapmayı başaran bir polisiye arayanlar için güzel bir seçenek olabilir. Benim için eksik kalan tarafları olsa da, katilin tahmin edilmesini zorlaştıran kurgusu ve sürükleyici yapısıyla keyifli bir okuma deneyimi sundu. Biraz daha detaylandırılmış olsaydı çok daha etkileyici olabilecek bir polisiye olarak aklımda kaldı.
Kanlı PusulaRıdvan Demirkol · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 202516 okunma