Nil ile Mavinin Kıyısında
2026 1. kitabı
Kıymetli Büşra Hanımın kaleminden dökülen Nil’in sularında birlikte keşfetmeye çıkmak oldukça keyifliydi. Çocuklar için kaleme aldığı bu kitabında; hayal kırıklığı, yalnızlık, heyecan, arkadaşlık, keşfetme dürtüsü, merak, cesaret gibi birçok duyguyu ele almış yazarımız. Duyguların getirdiği sonuçlar ve duyguların nasıl dönüşebileceğine dair aktarımlar bulunuyor hikaye içerisinde. Nil’in ebeveynleri ve büyükleriyle kurduğu ilişkiyide gözlemliyoruz. ‘..İşte yaptığımız iyilikler de tıpkı o ışık gibi bizim yolumuzu aydınlatır.’ diyen, yolunu aydınlatan bir amcaya sahip Nil. Öğretileri olduğu kadar eğlenceli bir kitap aynı zamanda. Büşra Hanım kesinlikle mizahi yönünden parçalar serpiştirmiş :) Nil’in önce Karabatak sonrasında da Balon Balığı Sabo ile kurduğu ilişkiyi okumak çocuklar için de oldukça eğlenceli olacaktır. Ve de aynı zamanda bir kendini bulma ya da yazarımızın da dediği gibi bir ‘kendinde dönme’ hikayesi bu. Kaleminize sağlık.. ‘Kendimi gördüm…Sonra kaybettim…Sonra yeniden buldum. Yani biraz karışık. Ama artık galiba olduğum kişiyi daha çok seviyorum.’ Syf.121
Çocuk Kitapları
Mavinin KıyısındaBüşra Ümmühan · İlk Genç Timaş · 20266 okunma