Yoğun ama zihinsel eşik atlatan bir kitap
2026 25. kitabı
Ece Ergönenç’in kitabı, ilk sayfasından itibaren okuru sıradan bir kişisel gelişim metninin çok ötesine taşıyor. Dili bana oldukça yoğun geldi. Okurken derin bir konsantrasyon gerekiyor. Fakat tam da bu nedenle okura zihinsel bir eşik atlatıyor. Olasılıklar Arasında zihnin, hayalin ve tezahürün nasıl işlediğini derinlikli bir dille anlatan yoğun bir çalışma. Dili zaman zaman soyut ve kavramsal olsa da, karşılığında güçlü bir içsel farkındalık sunuyor. Yazar, insanın içinde “hatırlanmayı bekleyen bir bilgelik” olduğunu ve yaratımın zaten var olanı görünür kılmak olduğunu savunuyor. Zihin ile beynin işleyişini hem bilimsel hem sezgisel bir çerçevede ele alarak, hayalin önce korku ve dirençle karşılanmasının doğal olduğunu açıklıyor. Ancak vazgeçmeyen okur için beynin bu direnci zamanla çözüldüğünü ve hayalin gerçeğe dönüşebileceğini gösteriyor. Kitap, özfarkındalık, cesaret ve hayal gücünün dönüşümdeki yerini güçlü örneklerle hatırlatıyor. Kısacası, insanın kendi yaratım gücünü yeniden keşfetmesine rehberlik eden etkileyici bir kitap.
Olasılıklar ArasındaEce Ergönenç · Destek Yayınları · 050 okunma