Puan vermedi·614 syf.····Okunma: 05 Haziran 2026 18:23 Açıkçası ilk defa bir kitaba nasıl inceleme yazacağımı bilmiyorum. Lilith'in GözYaşları çok farklı ve açıkçası alışmadığım bir tür. Bu sefer burada kötü karakter rolünü bir erkek değil de, kadın üstleniyor.
Meira Shavit, diğer gizli kimliği ile Nazi olan Maria Rosenfold.
Meira Shavit'in ailesi o küçükken katledilmiştir ve öz amcası onu kabul etmediği için Yahudilerin olduğu bir yetimhaneye bırakılır. Burada birçok ırkçılığa maruz kalır ve sonunda onu Shavit tarikatının yönetici ailesinden olan Benjamin Shavit evlatlık alır. İkinci Dünya Savaşı'nda Almanların Yahudilere karşı özel katliamlar yaptıklarını bilirsiniz. Bu yüzden Benjamin, her ne kadar bu yetim Alman kızını kendi kanından olmadığı hâlde sevse de, ailesinin şiddetinden koruyamadı.
Maria'nın içinde adeta bir nefret kazanı vardı. Soğukkanlılığı ile tanınırdı. Tarihe özel ilgisi vardı.
Tam 14 yaşında öz amcası ile Almanya'ya gitti. Siyasete atıldı ve SS Nazi örgütünde danışmanlık yapmaya başladı.
Böylelikle Meira Shavit kimliği ile birlikte korkunç cinayetlere imza atan Maria Rosenfold olmayı seçti.
Meira saftı, içinde bir yerlerde babası Benjamin ve annesi Ahuva'nın sevgisini biliyordu, ancak Maria buna izin vermiyordu.
Aklını yitirmiş gibi canlar alıyordu.
Maria güçlü olursa ona tapılacağını sanıyordu ve başarıyordu da.
Meira'ya herkesten çok tapan bir adam vardı.
Uygar Karaşah.
Uygar, babası Polat Karaşah gibi olmamak için çok çabalamıştı ve afişteki sarışın, Meira için cehennemin içerisinde cennet yaratmaya razıydı.
Zira onu kalbinden vurup diri diri gömen kadın, onu cehenneme sürükleyenin ta kendisiydi.
Maria için ne derler bilirsiniz: Vicdan o kadından sonra doğdu.