···Okunma: 31 Mayıs 2026 21:08 BENİ ÖP SONRA DOĞUR BENİ
Beni Öp Sonra Doğur Beni kitabının yorumuyla sizlerleyim. Cemal Süreya’nın dizelerinde aşk yalnızca bir duygu değil; insanı yeniden kuran, dönüştüren bir yolculuk. Beni Öp Sonra Doğur Beni, özlemle tutkunun, kırılganlıkla cesaretin aynı satırlarda buluştuğu bir şiir kitabı. Bazı sayfalar okunmuyor, hissediliyor.
Beni Öp Sonra Doğur Beni kitabından bahsedecek olursam; Cemal Süreya’nın, önemli baş yapıtları arasında yer alıyor. Beni Öp Sonra Doğur Beni kitabı ilk kez 1973 yılında okuyucusuyla buluştu. İkinci Yeni şiir akımında da çok özel bir yere sahiptir.
Kitaba adını veren o meşhur dize ("Beni öp sonra doğur beni"), aslında Süreya'nın trajik çocukluğuna ve anne özlemine açılan en büyük kapıdır. Şair, henüz 7 yaşındayken annesini kaybetmiştir. Bu yüzden kitaptaki erotizm, aşk ve anne şefkati kavramları birbirinin içine geçer.
Şair burada sevgiliye seslenirken, aynı zamanda ondan kendisini yeniden var etmesini, ona hem bir kadın hem de bir anne şefkatiyle dokunmasını ister. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Şiirle kalın dostlar
#neokudum #okudumbitti #kitapyorumu #bookstagram #erdeminkitapligi #beniöpsonradoğurbeni #cemalsüreya #yapıkrediyayınları #sayfa75