Bir Aşk Sayfası, büyük yazar Emile Zola nin 20 kitaptan oluşan Rougon-Macquart serisinin 8. Kitabı. Seriyi basım sırasına göre değil önerilen okuma sırasına göre okuyorum ve bu eser de önerilen sırada 10. Basamakta yer alıyor.
Bir Aşk Sayfası Helene Granjean ve kızı Jeanne'in hikayesini bizlere anlatıyor. Helene, ilk kitaptan tanıdığımız ( Rougon'ların Yükselişi) serinin ve ailenin ilk kahramanı Adeliade'in torunu, Ursula Macquart'nin ise kızı.
Kocası ve kızıyla Paris'e gelen Helene, yabancısı olduğu bu şehirde aniden dul kalmış ve hayatını kızına adamıştır. Jeanne'in sinirleri büyük anneannesi Adeliade gibi zayıftır ve annesi Helene'e obsesif derecede takintilidir. Jeanne'in bir sınır krizi sırasında Helene ile komşusu doktor Deberl taşımış ve aşık olmuşlardır. Fakat hem Jeanne annesini kimseyle paylaşmaya niyetli değildir hem de doktor Deberl evlidir. Hikaye bu çerçevede sürüp gidiyor.
Eser bana göre ortalama bir keyif veriyor. Hikaye hayli tanıdık. Fakat Zola'nin akıcı dili eserden sıkılmayı önlüyor. Bana göre okuyucuya büyük etkisi olan bir kitap değil, okuyucu yoran, zorlayan, biktiran bir kitap da değil. Yorucu bir okumadan sonra akıcı bir kitap arayanlar için tercih edilebilir. Yine de bana göre düşük beklentiyle okunması gereken bir eser.
Bir Aşk SayfasıEmile Zola · Yordam Edebiyat · 20203,044 okunma