Doğu IşıklarıBrittainy C. Cherry
Selam kitap dostlarım!
Size muhteşem bir kitapla geldim. Yazarın kalemiyle ilk olarak Geçmişin Kırıkları kitabıyla tanışmış ve kaleminin bağımlısı olmuştum. Şimdiye kadar Yüz Karası, Karışık Kaset ve Güney Fırtınaları’nı okumuştum; şimdi ise Doğu Işıkları’nı bitirdim.
Bu kitapta bir romanda aradığınız her şey var. Geçmiş ve gelecek şeklinde ilerleyen kurguda; travmalar, aşk, arkadaşlık, sırlar, hüzün ve bolca gözyaşı mevcut. Eğer mutlu sonları da seviyorsanız kesinlikle okumalısınız. Kitabın sonlarına doğru öğrendiğimiz gerçekler beni şok etti, olanları asla tahmin edemedim. Jax ve karısını bu kitapta tekrar okumak da çok güzeldi.
Serinin devam kitaplarını kesinlikle okuyacağım. Sıradaki kitap Batı Dalgaları (Damian). Damian, benim en sevdiğim karakterler arasına girdi bile; tabii Connor'dan sonra!
Kitabın Konusu
Connor’ı ilk olarak Güney Fırtınaları’nda tanımıştım. Jax’in yanında çalışan, henüz 17 yaşında, biraz ağzı bozuk ve esprili bir delikanlıyken; bu kitapta tam bir beyefendiye ve asil bir adama dönüşmüş. O küçük kasabada çok sevilen, çalışkan delikanlı; burada, New York’un neredeyse en zenginleri arasına girmiş.
Kendisi tam bir işkolik. Kafasını boşaltmak ya da bazı şeyleri düşünmemek için sürekli çalışıyor. Üstelik mükemmel bir kalbi var. Annesi onun en hassas noktası; iki kez kanseri yenmiş ama Connor "Ya yine nüksederse?" korkusu yaşıyor.
İnsanlara ve kadınlara karşı son derece kibar olan Connor, bir Cadılar Bayramı gecesi yalnız bir genç kızla tanışır. Birbirlerine adlarını söylemezler; biri Kaptan Amerika, diğeri ise Kırmızı Başlıklı Kız'dır. Genç kız (Aaliyah) ise öz güvensiz, yalnız ve içe dönük biridir ama bu genç adamın yanında adeta ışıldar. Bütün gece sohbet ederler ve sabahında yolları ayrılır. Aaliyah onu içten içe özler ama bir daha görüşmeyeceklerine dair söz verdikleri için onu aramaz. Ta ki iki yıl sonra bir partide karşılaşıncaya kadar... İşin kötü tarafı, Kırmızı Başlıklı Kız artık nişanlıdır. Üstelik nişanlı olduğu adam, Kaptan’ın nefret ettiği ve bu genç kızı asla hak etmeyen biridir.
Peki şimdi ne olacak dersiniz?
Aaliyah'nın sakladığı sırrı Connor öğrenince neler yaşanacak ?
@martiyayinlari