merhamet ve güzel ahlak timsali en güzel örnek olan peygamberimizin çocuklara nasıl davrandığının anlatıldığı bu kitabı bitirdikten sonra ebeveynlik sürecinde bebeğimi değil kendimi eğiteceğimi bir kez daha çok iyi anladım.
efendimizin hayatından her bir davranış başlık başlık işlenmişti. çocukluğumdan beri dinlediğim hikayelerdi aslında her biri, beni en çok etkileyen kısmı her bir davranışın allahın bir esmasına ayna oluşuydu. bu bilinçle davranışlara bakmak çok hoşuma gitti kendimde de gördüğüm bazı huyların aslında allahın yansıması olduğunu sürekli idrakimizde tutarak yaşamak bu hayatı daha katlanılabilir kılabilir. hatta katlanılabilir kılacak tek şey belki de.
hep korkmuşumdur ve büyüklüğünün farkında olmuşumdur bir insan yetiştirmenin ne kadar mühim ve zor olduğunun. ahlaklı bir insan yetiştirmenin, bir zihni inşa edecek olmanın mucizeliği beni büyülemiştir.
sünnet pedagojisi etrafında evlatlar yetiştirebilmeye ben de niyet ediyorum. kitapta geçen “en kıymetlisini en kıymetliyle yetiştirmek” bilincini hep hatırımda tutmaya çalışarak rabbimin de yolumu kolaylaştırması için hep dua ederek bu yolculuğa çıkmaya niyet ediyorum.
göz aydınlığı evlatlarımız olsun, rabbim de bize güzel hatırlanan ebeveynlerden olmayı nasip etsin.
kaleminize sağlık, vesile olduğunuz farkındalıklar için teşekkür ederim. allah razı olsun.
Peygamberimiz (ASM) Çocuklara Nasıl Davranırdı?Nuriye Çeleğen