Normal İnsanlar
2026 8. kitabı
Okunma: 07 Haziran 2026 16:03
Normal İnsanlar ilk sayfalarda bana sıradan bir gençlik aşkı hikâyesi gibi geldi. Hatta zaman zaman Wattpad tarzı romanları hatırlattı. Ancak kitap ilerledikçe bunun sadece bir aşk hikâyesi olmadığını fark ettim. Sally Rooney, Marianne ve Connell'ın ilişkisini anlatırken aynı zamanda yalnızlık, iletişim eksikliği, özgüven sorunları ve büyüme sürecini de etkili bir şekilde işliyor. Kitabın en güçlü yanı karakterlerin gerçekçi olmasıydı. Karakterler kusursuz değiller; yanlış kararlar veriyor, birbirlerini kırıyor ve çoğu zaman duygularını açıkça ifade edemiyorlar. Bu durum bazen sinir bozucu olsa da onları daha gerçek kılıyor. Genel olarak başta beklediğimden çok daha derin bulduğum, karakter odaklı ve düşündürücü bir romandı. Özellikle insan ilişkilerinin karmaşıklığını gerçekçi bir şekilde yansıtması nedeniyle beğendim. Fakat söylemeden geçemeyeceğim sonu beni biraz hayal kırıklığına uğrattı sanki yarım kalmış gibiydi,ben Marianne ve Connell'ın bunca yaşanmışlıktan sonra daha iyi bir sonu hak ettiklerini düşünüyor um. Ya da sadece fazla iyimserim ;)
Normal İnsanlarSally Rooney · Can Yayınları · 20199,8bin okunma