2026 133. kitabı
Okunma: 07 Haziran 2026 17:54
Tarık Tufan, Modern Türk edebiyatının duygusal ve derin anlatımıyla öne çıkan yazarlarından biridir. Beni Onlara Verme, Tarık Tufan’ın 2017 yılında yayımlanan, hüzün ve kırgınlık duygusunu derin şekilde işlediği etkileyici eserlerinden biridir. Kitap; İstanbul’un eski mahallelerinde yaşayan yaralı insanların, yarım kalmış aşkların ve sessiz acıların hikâyelerini anlatır. Şiirsel dili, karanlık atmosferi ve duygusal anlatımıyla okurun iç dünyasına dokunan bir mahalle ağıtı olarak öne çıkar. Beni Onlara Verme, insanın en çok da kendi yalnızlığına yenildiğini anlatan sarsıcı bir romandır. Tarık Tufan bu eserinde; kırılmış insanların sessiz çığlıklarını, kaybolmuş hayatları ve tutunmaya çalışan ruhları şiirsel bir dille anlatır. Kitap boyunca İstanbul sadece bir şehir değil; yorgun insanların acısını taşıyan canlı bir karakter gibi hissedilir. Romanın en güçlü yanı, okuru bağırarak değil fısıldayarak etkilemesidir. Her cümlede biraz hüzün, biraz aşk ve derin bir iç hesaplaşma vardır. Beni Onlara Verme, yalnız kalan insanların kalbine dokunan, bittikten sonra bile uzun süre zihinde yaşayan etkileyici bir Tarık Tufan romanıdır.
Kitap Simyacıları
Beni Onlara VermeTarık Tufan · Doğan Kitap Yayınları · 20216bin okunma