Uyku sorunları olan biri olarak ne melatonin ne magnezyum ne de passiflora bende etki etmezken bu kitap o kadar sıkıcıydı ki her okuduğumda uykum geldi. Yarım bırakacaktım ama arkadaşım okuyup bitirdiği için hırs ettim ve bitirdim. Konudan bahsetmek gerekirse harrington ailesi londra daki evleri yanınca ormanın içinde ıssız bir malikaneye taşınıyorlar ve karışık aile bağları ve biriktirdikleri sırlar açığa çıkmaya başlıyor. Kitap günümüz ve 1971 yazı arasında gidip geliyor. Ama şimdiden demek istiyorum ki gerilim değil korku hiç değil kitabın kapağı ve ismi sizi yanıltmasın. Gizem unsuru var dendi ama o da yoktu sadece sıkıldım. 6 puan vermemin tek sebebi ormanı ve ılıman iklimi çok seviyor oluşum yani tamamen kişisel bir sebepten(3 lük falan bir kitap). Spoilerlı olarak da ele alacağım okumadıysanız okumayın♡______________
Don un öleceği belliydi en çürük yumurta oydu aralarında ayrıca jeannie de çok bencil ve tiksinçti çünkü iki tane küçük çocuğun varken nasıl sen kocanın en yakın arkadaşıyla aralıksız kocanın evinde işi pişiriyorsun? Neyse walter da ayrı bir bencildi çünkü sırf karısı mutlu olsun diye bir bebek sahipleniyor ve o bebeği yüz üstü bırakıyor ayrıca don ve jeannie nin bebeğini de ortadan kaldırmaya çalışıyor. Hera adını değiştirmiş helen olmuş ama bencilliği değişmemiş sylvie ye alt kesim muamelesi yaparken onun ritanın kızı ve kendisinin de küçükken bulduğu bebek olduğunu anlayınca farklı davranmaya başlıyor. Ayrıca ritanın torunu ile hera nın oğlunun çocunları olacak ve bu şekilde bağlanması da çok saçma bu aile neden sürekli ritanın ayağına dolanıyor dünya bu kadar küçük mü? Tesadüfleri severim ama imkanlı olanlarını severim. Kısaca harrington ailesinin bomboş sırlarını çok bir olay varmış gibi 300 sayfa okuduğumuz bir kitaptı şahsen bir arkadaşımın aile draması olsa bana anlatsa sıkıntıdan çatlardım, dinlemezdim. Bir de hera neden sürekli evleri ateşe veriyor? Tamam sıkıntıda, psikolojisi bozuk ama bir dur be kardeşim.