2026 6. kitabı
Sadece zeki görünmeye çalışan kitaplardan biri gibi hissettirebiliyor. Atmosferi güçlü ama okurken insanı içine çekmek yerine bazen özellikle uzak tutuyor. Umberto Eco’nun sürekli tarih, din, felsefe ve sembol yığması hikayeyi doğal akışından koparıyor. Polisiye diye başlayıp sayfalarca teolojik tartışmaya dönmesi herkesi sıkabilir.Karakterler de çok insan gibi değil daha çok fikirleri temsil eden figürler gibi duruyor. William aşırı kusursuz ve yapay hissettirebiliyor diğer keşişlerin çoğu ise birbirine karışıyor. Cinayet gizemi var ama tempo sık sık düşüyor bazı bölümlerde olay ilerlemiyor sadece bilgi gösterisi yapılıyor gibi. Bir de kitapta entelektüellik bazen hikayenin önüne geçmiş hissi veriyor. Tema olarak da karanlık, boğucu ve fazla kasvetli. Sürekli baskı, suçluluk, dogma ve çürüme hissi var. Evet, bilinçli yapılmış ama uzun süre okuyunca yorucu olabiliyor. Finali de benim için tatmin edici değildi büyük gizemin ardından kalan duygu vay be yerine o kadar sayfa buna mıydı? oldu.
Gülün AdıUmberto Eco · Can Yayınları · 202015,9bin okunma