·305 syf.····Okunma: 07 Haziran 2026 20:35 Bu kitapla birlikte üçlemeyi bitirmiş bulunuyorum. İçimde Ayselden ayrılmış olmanın verdiği buruklukla beraber.
Yaklaşık 24 saatlik bir dilimi geri gidişler, Ayselin hayatına geçmişte giren kişilerin ağzından, bazen de Ayselin ağzından tespitlerle vermiş Adalet Ağaoğlu. Bağımsız bir kitap olarak bir şeylerin eksik kalacağını düşünüyorum. Bu sebeple diğer kitaplar, özellikle Ölmeye Yatmak öncesinde okunmalı.
. Ayselin yaşlılık süreci çok dokunaklı geldi. Sanki ailemizden birisi, hatta biz belki de. Araştırmasını yaptığı aydın intiharları konusu, HAYIR sözcüğü bir cümle mi, sadece bir araştırma mı yoksa bir sonuç mu. Gerçekten tam olarak HAYIR diyebildik mi. Bilinç akışı tekniği okuyucuyu biraz zorlasa da teknik kitapta çok iyi kullanılmış. Ağır ilerliyor diğer kitaplarında olduğu gibi ama bu kitabın derinliği ile ilgili aslında.
. Adelet Ağaoğlu kalemine sağlık Aysel bize çok şey öğretti, belki de içimizde var olan duyguları daha iyi anlamlandırmamızı sağladı, belki de bizi biraz sarstı bilemiyorum ama seni tanımak güzeldi.