2026 38. kitabı
Okunma: 08 Haziran 2026 03:18
Valhalla - El İlah, ilk kitabın bıraktığı yerden temposunu düşürmeden devam eden güçlü bir devam romanı olmuş. Özellikle savaş sahneleri ve atmosfer anlatımları beni çok etkiledi. Yazarın mekânları ve olayları betimleme şekli sayesinde kendimi Kuzey’in sert ve acımasız dünyasının içinde hissettim. Bu kitapta karakterlerin duygu ve düşüncelerine daha fazla yer verilmesi hoşuma gitti. Harold’un yaşadığı ihanet, öfkesi ve iç dünyasındaki değişim oldukça başarılı işlenmiş. Romantizm unsuru da hikâyenin önüne geçmeden, tam kararında kullanılmış. İskandinav mitolojisinin vahşi ve karanlık yapısı romana ayrı bir hava katıyor. Sürekli sürprizlerle ilerleyen olay örgüsü sayesinde kitap merak duygusunu canlı tutuyor ve bir sonraki bölümü okumadan bırakmak zorlaşıyor. Güç, sadakat, ihanet ve kader gibi temalar savaşların gölgesinde etkileyici şekilde işlenmiş. Epik kurgu ve mitoloji sevenler için akıcı, sürükleyici ve atmosferi güçlü bir seri. Özellikle Harold’un yükselişi ve yaşadığı kırılmalar hikâyeye derinlik kazandırmış. Romanın devamının geleceğini umut ediyor, değerli yazarımız Fazıl Şahin’e başarılarının devamını diliyorum. Serinin yeni kitaplarını merakla bekliyorum.
Valhalla-El İlahFazıl Şahin · Ulukuş Yayınları · 202610 okunma