2026 78. kitabı
Okunma: 08 Haziran 2026 00:00
Herkese selamlar Bugun size kalemi ile yeni tanistigim Tice ten #tersmasal yorumu ile geldim. Kitabimiz aslinda bir doğu hikayesi ama biraz değişik simdi soyle ki kitapta asiret var, ağalık var, berdel var... aklınıza gelebilecek her türlü klasik doğu hikayelerinin klişesi mevcut ama komedisinden ve tersinden Ezman Ağa, Londra'da yaşayan, isi gücü yerinde, bir ilişkisi bulunan biridir. Annesinin israrlari uzerine memleketine ziyaret amaçlı döner ama bir anda kendisini nikah masasında, daha evvel hic görmediği biriyle bulur. Kiz kardeşinin sevdigi adama kaçıp gitmesi üzerine berdel karari cikmistir ve mecburen o ailenin kizi ile evlenmek zorundadır. Ilk kez karisini dugun gecelerinde gorur ve gözlerine vurulur. Ama gecmisten kalan ask acısı yuzunden bir daha sevmeyeceğine yemin etmiştir. Karisinin saf köylü kizi oldugunu sanıp uzerinde hakimiyet kurmaya kalkar ama kizimiz Asmin ilk andan haddini bildirince neye uğradığını şaşırır. Sonrasi ise evlendikten sonra aşkın başlaması ve tekrar evliliğe dogru yol almaları olur, ama bosanmadan Kitap yalnizca Ezman'in bakis acisiyla yazılmıştı. Dolayisiyla onun ic sesleri ve kurdugu diyaloglar uzerinden ilerledi. Ama ben Asmin'in anlatimi da olsun isterdim. Cunku belli ki epey disli bir kizdi. Fakat su da var ki Ezman'in bakis acisi da bana tam olarak alisageldigimiz erkek karakter hissiyatı vermedi. Yani baskın bir aga profilinde degilde duygusal, komik, absürt komedinin hakkini veren biri gibi geldi. Kendi iç sesi ile surekli bir kavga halinde olmasi, yetmezmis gibi yazarla da tartışması en komik anlardı. Farkli ve bir o kadar absurt komedi tadinda bir berdel hikayesi okumak isteyenlere #kitapönerisi #kitapyorum #bookpost #romantikkomedi Ters Masal Hatice Yılmaz Işıktaş
Ters MasalHatice Yılmaz Işıktaş · Kaktüs Sanat Yayınları · 202523 okunma