2026 38. kitabı
Selamm arkadaşlar Yakışıklı bir öğretmenle evlendiğinde hayatının kusursuz olacağını düşünen Eve için gerçekler hiç de öyle değildir. Matematik öğretmeni olan Eve, aynı okulda edebiyat öğretmeni olarak çalışan eşi Nate'in zamanla kendisinden uzaklaştığını hisseder. Giderek azalan ilgisi ve neredeyse tamamen biten evlilik hayatları, Eve'nin mutsuzluğunu her geçen gün artırmaktadır. Öte yandan Addie, bir yıl önce yaşanan olayların etkisinden hâlâ kurtulamamıştır. En yakın arkadaşının okuldan uzaklaştırılmasına neden olan suçlamaların merkezinde yer aldığı için herkes ona farklı gözle bakmaktadır. Yeni eğitim yılına başlamak istemese de annesinin ısrarı yüzünden okula dönmek zorunda kalır. Arkadaşlarının dışlaması ve öğretmenlerinin ona karşı sert tavırları nedeniyle okul onun icin daha da zor bir yere dönüşür. Ancak okulda ona farklı davranan biri vardır. Edebiyat öğretmeni Nate. Addie ilk kez biri tarafından dinlendiğini ve anlaşıldığını hisseder. Zamanla öğretmenine karşı duyguları güçlenmeye başlar. Başlarda masum görünen bu yakınlık, giderek tehlikeli bir noktaya sürüklenir. Addie, Nate gibi bir adamın Eve ile nasıl evli olduğunu sorgularken, geçmişte yaptığı hataları tekrar etmemeye calışmaktadır. Fakat olayların yönü, beklenmedik bir şekilde değismeye baslar. Bir yandan kocasının davranışlarındaki tutarsızlıklarla uğraşan Eve, diğer yandan Addie`'nin varlıčından giderek daha fazla rahatsız olur. Genç kızı evinin çevresinde gördüğünde ise artık bir şeylerin kontrolden çıktığını düşünür ve bu duruma son vermeye karar verir. Herkesin sakladığı yaralar bastırdığı arzular ve yüzleşmek istemediği gerçekler bulunuyor. Bu nedenle okur zaman zaman bir karaktere hak verirken birkaç sayfa sonra aynı karakterden uzaklaşabiliyor. Yazar, olayları yalnızca yasak bir ilişkinin etrafında şekillendirmiyor; aynı zamanda toplumun kusursuzluk takıntısını, insanların dışarıya gösterdikleri yüz ile iç dünyaları arasındaki uçurumu da gözler önüne seriyor. Güvenin nasıl yavaş yavaş parçalandığını, bir yalanın nelere mal olabileceğini ve insanların arzularının bazen ne kadar yıkıcı sonuçlar doğurabileceğini başarılı bir şekilde işliyor. ögretmen-ögrenci iliskisi ise romantik bir hikave olarak değil, sınrların ihlal edilmesinin yarattığ tehlikeliler üzerinden ele alınıvor Baslangıcta duyqusal bir yakınlasma gibi görünen durumun zamanla ne kadar sağlıksız ve yalnış bir noktaya evrilebildiği çarpicı bir sekilde qösterilivor. Son savfa kapandığında gerive valnızca vasanan olaylar değil su soruda kalıyor:insanları gerçekten tanıyormuyuz, yoksa görmek istediğimiz kisilere mi inanıyoruz ? Güven, ihanet, takıntı ve güç dengeleri üzerine düsündüren, okuru sürekli huzursuz eden ama avn zamanda elinden biraktırmava bir okuma deneyimi sunuyor. Kusursuz görünen hayatların ardında saklanan sırların, bazen en büvük felaketlerin baslangicı olabileceğini güçlü bir sekilde hatırlatıyor ben sevdim kitabı Kitapla kalın
ÖğretmenFreida McFadden · Olimpos Yayınları · 20251,888 okunma