Puan vermedi·96 syf.····Okunma: 10 Haziran 2026 17:15 Bazı kitaplar bilgi verir, bazı kitaplar ise insanı düşünmeye zorlar. "Allah Her Yerde" benim için ikinci grupta yer alan bir kitap oldu.
Kitabı okurken sık sık etrafıma farklı gözle bakmaya başladığımı fark ettim. Günlük hayatın koşuşturması içinde çoğu zaman fark etmediğimiz şeylerin aslında ne kadar büyük anlamlar taşıyabileceğini hatırlatıyor. Özellikle Allah'ın varlığını sadece belirli zamanlarda ya da belirli mekânlarda değil, hayatın her anında hissedebilme fikri kitap boyunca üzerinde durulan en etkileyici noktalardan biriydi.
Anlatımı oldukça sade ve akıcı. Dini konularla çok içli dışlı olmayan bir okurun bile rahatlıkla okuyabileceği bir dil kullanılmış. Yer yer altını çizmek istediğim cümleler oldu, yer yer de kendi hayatımı sorguladığım satırlara denk geldim.
Belki edebî yönüyle değil ama verdiği mesajlarla insana dokunan bir eser. Bazen durup düşünmek, biraz yavaşlamak ve çevremize başka bir gözle bakmak gerektiğini hatırlatıyor.
Okuyup bitirdiğimde zihnimde kalan duygu şu oldu: Allah gerçekten her yerdeydi, asıl mesele bunu görebilecek bir bakışa sahip olabilmekti.