JO ROOKS – TARÇIN'IN KABUĞU
Selam arkadaşlar nasılsınız? Bu sefer ki kitap tavsiyem minik kitap kurtlarına
Büyük kızımın bayılarak okuduğu, küçük kızımla ise birlikte okuduğumuz ve onunda çok sevdiği bir çocuk kitabından bahsetmek istiyorum.
Öncelikle, çocuk kitabı seçerken benim en çok dikkat ettiğim şeylerden biri kitabın sadece eğlendirmesi değil, aynı zamanda çocuğa bir şeyler de kazandırması. Bunun yanında kullanılan dilin yaşına uygun olması, görsellerin dikkat çekici olması, baskı kalitesi ve içerdiği mesajların çocukların gelişimine katkı sağlaması da oldukça önemli
Tarçın'ın Kabuğu tam da bu noktada beklentilerimi karşılayan kitaplardan biri oldu. Kızım kitabı okurken büyük bir ilgiyle sayfaları çevirdi ve konusunu çok sevdi. Özellikle sevimli kahramanı Tarçın'ın yaşadıkları onunda okulda yaşadığı zorluklara benzediği için dikkatini sonuna kadar canlı tuttu
Kitap, kendini kabul etme, özgüven geliştirme, farklılıkların değerini fark etme ve kişinin kendisini olduğu gibi sevmesi gibi kazanımlar sunuyor. Çocuklara doğrudan öğüt vermek yerine konunun içine yedirilmiş mesajlarla ilerlemesi de ayrıca hoşuma gitti.
Kapak tasarımı ve iç sayfa çizimleri ise gerçekten çok başarılı. Renkler oldukça canlı, dikkat çekici ve çocukların ilgisini çekecek şekilde hazırlanmış. Kitabı elinize aldığınız anda sıcak ve neşeli atmosferini hissedebiliyorsunuz. Çizimler konuyu çok güzel destekliyor ve çocukların hayal dünyasını genişletiyor.
Ayrıca ebeveyn olarak önem verdiğim detaylardan biri de baskı kalitesi. Kitabın üzerinde yer alan bilgiye göre üretiminde sağlığa zararlı boya kullanılmamış olması içimi rahatlatan bir diğer ayrıntı oldu.
Hem keyifli vakit geçirmek hem de çocuklarla tatlı sohbetler yapmak için güzel bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Biz çok sevdik. Çocuklarıınızın kitaplığına eklenebilecek sıcacık ve öğretici bir eser. Minik kitap kurtlarına tavsiye ediyoruz, kitapla kalın