Zodyak Akademi : Uyanış
2026 5. kitabı
Okunma: 12 Haziran 2026 00:55
Herkese İyi geceler.Ve Bugün Zodyak Akademi:Uyanışın incelemesiyle geldim Konusuyla başlayalım: Tory ve Darcy Adında ikizler burcunda doğmuş ikizlerimiz;hayatları boyunca sıkıntı çekip koruyucu ailelerde dolaşmış ama hiçbir yere ait olamamışlardır.Ve bir gün profossör olduğunu iddia eden biri onlara gelip onların aslında Solarıa adındaki bir ülkenin kayıp varisleri olduğunu iddia eder.Ve yüklü bir mirasları vardır.Ama mirası alabilmeleri için tek şart Zodyak akademiden mezun olmalarıdır. Ama işleri hiç kolay olmayacaktır. Çünkü Varisler ( Su, Toprak,hava,ateş) onlardan nefret etmektedir. (Ama kızlar çok güçlüler ve dört elemente de hükmedebiliyorlar ve o dünyada bu çok nadir görülüyor.) Ama herkes onlardan nefret ederken kızlar zodyak akademiden nasıl mezun olacaklar?. İşte konumuz yorumumuza geçelim.Artılarla başlayalım : Bu seri 9 ana kitap ve spin off ve novellarla 20'den fazla kitaplık bir seri. Ve bu daha ilk kitabımız.Kitap winx'ten ilham alınmış Genel olarak akıcı bir dili var. Eğer"Ben masalsı anlatıma sahip içinde çok fazla olay olmayan kurgulardan hoşlanıyorum." diyorsanız bu kitap size uygun olabilir.Kitap akıcı ama çok öngörülebilirdi. 18 yaş altına kesinlikle önermiyorum. Yazarlar kusurlu karakterlerin sevilip sevilmediğine odaklanmış fikir güzel. Dünya çok detaylı ve büyüleyiciydi.Birkaç yer dışında sıkılmadan okudum. İkizleri başlarda sevmiştim ama sonra gerçekten toxicleştiler. (Buna eksi yönlerde değineceğim.) çok fazla olay ve heyecan beklemiyorsanız bir göz atın derim. Zaten serinin ilk kitabı.Çok bir şey beklemiyorum ama. Eksilere gelelim: Karakterlerin neredeyse hepsi zorba.Ve en büyük eksi bullyromance içeriyor. Yaş uyarısını tekrar ediyorum eğer bu durum sizi tetikleyecekse lütfen okumayın. İkizler başta iyiydi ama sonra gördükleri her yakışıklı erkekle +18 düşünmeleri beni rahatsız etti. Tory sorunlu erkeklerden hoşlanan biri tamam ama hiç seçicilik yok. Yanlış olduğunu düşünüp sürekli aynı düşünüyorlar. Zorbaların ağzında sürekli cringe bir "Bebeğim." Lafı. Kızlar zorbalık görüp yanlış olduğunu düşünüp "Ahh...hiçbir şey bilmiyoruz.Nasıl karşılık verebiliriz ki, mecbur katlanacağız." Modunda. Hiçbir şey yapmıyorlar.Açıkçası başta dedim gururlu kendi hakkından çıkan o kadar zorluğa rağmen hayatta kalabilen ikizler mi geliyor acaba?. Sonuç Toxıc vega ikizleri. Puanım 10 üzerinden beş.
UyanışSusanne Valenti · Olimpos Yayınları · 2025341 okunma