Zodyak Akademi #1

İngilizce

Selammm
2026 9. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2026 19:58
Evettt kitabı duymayan kaldı mi??? Fantastik bir şeyler okuyorsanız mümkün değil. Hakkında bir tane bile güzel yorum görmedim. Öncelikle yazım dili kötü. Şımarık ve sokak dilinin karışımı gibi bir şey. Ikincisi karakterleri berbat. Kızlarımız 18 yaşına kadar yalnız, koruyucu evebeyinlerle büyümüş kızlar. Sözde neler neler çekmişler de. Kendileri kafalarında mantıklı düşünüb eylemlerinde berbat olan iki karakter. Bunlar bir gün kendi dünyalarından koparılıp sizin özel güçleriniz var ve varissiniz diyerekten bir okula aparılır. Normal olarak dünya hakkında, büyüler hakkında hiç birşey bilmiyorlar. Bura kadar normal de arkadaşım insan öğrenir dimi. Okuldaki her kes zihin kontrol ede biliyor ve bunları bir kukla gibi oynatıyorlar. Öğrenin dimi bunu engellemeyi Öğrenin. Başlarına ne geldiyse bundan geldi. Birde oy o varis çok yakışıklı, bu çok kaslı burda içelim burda partiliyelim kafasında oldukları için. O yüzden başlarına ne geldiyse bir gram üzülmedim. Doğrudur son sayfalarda salaklıkları için biraz kötü oldum ama hakk ettler. Biri bad boy seviyor. Okey bu yalnış olsa da insan işde ama arkadaşım bir kez kötülük edilir iki kez kötülük edilir. Bunun bad boyları salt kötü. Bana ay geçmişi ay ailesi falan behanesiyle gelmesin kimse. Kötüler arkadaş. İkincisi saftirik gibi ne diye öpüyorsun. Madem her şeyi gördünüz, o saçları maviye boyadın, nasıl olur da ona güvenirsin. Bir de başına açmadığı oyun kalmadı. Kitabi küçük yaşlarda olanların okumasını istemem. İçinde fazla tetikleyici unsur var. Rahatsız edici derece de izinsiz dokunma, yakınlaşma. Neredeyse ölüme zorlama. Erkekleri fazla rahatsız edici. Merak ettiğim iki çift var. Onlar için ikinci kitabı okuyacağım. Fantastik yönü idare edile bilirdi. Evren güzel hoş ama erkek karakterleri kötü. Karakter
O meşhur Zodyak Akademi buymuş demek
2026 6. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2026 21:49
Bu seriyi sosyal medyada yüzlerce kere gördüm. Her gördüğümde daha da merak ettim. Bu kadar uzun ne anlatmışlar? Burçlarla ilgili bir seri nasıl olabilir? Aldığı övgüleri hak ediyor mu? Neyse ki Olimpos olaya el attı ve ben de hemen damladım. Seriyle ilgili hiçbir şey bilmiyordum başta ama çok uzun olduğu için ciddi bir seri olduğunu düşünüyordum. Sonrasında birkaç inceleme okudum ve bakış açım değişti. Öyle olumsuz incelemeler okudum ki dünyanın en berbat kitaplarından birini okuyacağımı düşündüm ama şaşırtıcı şekilde o kadar da berbat bulmadım ben kitabı. Hakkında olumlu düşüncelerim de var olumsuz düşüncelerim de. Olumsuz düşüncelerim ağır basıyor ama, onu söylemiş olayım şimdiden. Anlatım dilinden başlayalım. Çok kolay okunan, hızlı akan bir kitap. Beni içine çektiğini de söylemem gerek. Okumak için oturuyordum ve bir bakmışım elli-yetmiş sayfa kadar okuyuvermiş, halbuki ben yavaş okuyan biriyimdir. Kitap beni aldı götürdü yani. Ama diyemem ki kitabın dili güzel... Çok basitti ve sanatsal değildi kesinlikle, günümüz konuşma dilinde yazılmıştı. Çerezlik yani, oku geç. Ana karakterler Darcy ve Tory isimlerinde ikiz kız kardeşler. Bölümleri onların ağzından okuyoruz ve her bölümde anlatıcı değişiyor. İkizleri, farklı kişiliklere sahip olmalarına rağmen, ayırt etmek çok zordu gerçekten. Pek çok kez Tory'i okurken Darcy'i, Darcy'i okurken de Tory'i okuduğumu zannettim. Bazı hareketleri ve sözleri ile kim olduklarını belli ediyorlardı ama düşünceleri neredeyse tamamen aynıydı. Karakterler değiştiğinde anlatımın da az çok değişmesi gerekir diye düşünüyorum ben. Diyaloglar da... Bazen gerçekten berbatlardı, bazen o kadar da kötü değillerdi ama hiçbir zaman bayıldığım bir diyalog olmadı. Karakterler ergen sonuçta, ne kadar iyi bir şey bekleyebiliriz ki? Pekiii...
2026 3. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2026 01:10
16 yaşın üstünde birinin bu kitabı sevebileceğini sanmıyorum. İkizler arasında geçişlerde kayboldum hep. Kimi okuyorum anlayamadım o yüzden kitaba bağlanamadım. Çok fazla başrol var. Okuduğum en abartılmış kitaplardan biriydi. Karakter derinliği sıfır. Hayalkırıklığından başka birşey değil, devamını okumam keşke bunu da okumamış olsaydım. Aylarca zodyak akademi serisi çıkacak diye yapılan yaygaranın sonucu rezalet. İki yazar da kafasına göre bişeyler yazmış. Ortada 5 tane adam var kim kiminle belli değil. Kadın karakterler çok güçsüz. Gelip seni ısırıyor bişey yapamam diye bekliyorsun, 4 element kontrol ediyormuşsun yanlışlıkla itemiyor musun ya? Hele o son cinsiyet değişim sahnesi neydi öyle? Ciddiyetsiz ve yılışık varisler. Varis kelimesinin karizmasını bile haketmiyorlar.
2026 2. kitabı
Tory ve Darcy birbirlerine arka çıkan, her düştüklerinde başkasından yardım almadan ayağa kalkan ikiz kız kardeştir. Sıradan geçen hayatlarında büyük bir gerçekle başbaşa kalırlar; onlara kalan bir miras olacaktır. Bilmedikleri, kuralların olmadığı, zorbalığın kol gezdiği -bu konuda ilk kez bu derece ağır şeylere maruz kalınan bir kitap okuyorum- ve kızlarımızın kendi güçlerini gelinen evrende keşfettikleri bir sürece giriyoruz. Okur buradaki asıl ayrıntı şu; burçlara göre işlenen bir sistem var. Güçlüysen zayıfı ez mantalitesi mevcut. Dört elementi kullanabilen kimse yok. Bunlar neler? Ateş, su, toprak ve hava; bu dörtlemi hatırladık mı? Birçok hikâyeye ev sahipliği yapmış ana tema bu elementler. Diyeceksiniz ki; biz bu temayı işleyen çok kitap ve film okuyup izledik. Orada dur(!) elbette bir fark olacak. Bu kızlar akademinin varislerine rakip olabilecek seviyeye gelecekler. Çünkü bu dört elementi aynı anda kontrolünü sağlayarak kullanılabilmeleri onları kademe olarak bambaşka bir statüye atlatacak. İşte burada varislerin kızlarımıza bir takım zorbalıklarını da okuyor olacağız. Bu sıradan kötü karakterlerin yapacakları davranışlar da olmayacak. Şimdi asıl can alıcı nokta elbette burası değil. Bunu söylemek yerine kesinlikle şans vermenizi yeğlerim. Zira bir spoiler yemek bence giriş kitabının aurasını bozabilir. O yüzden burada keseceğim. Beklenti olarak dünyaca ünlenmiş ve yurtdışında hakikaten çok büyük bir kitleye ulaşmış bu serinin ilk kitabına fazla yükselmenizi tavsiye etmem. Çünkü asıl olayları bana göre serinin ikinci kitabında göreceğiz. Övgü kısmına gelirsek; arkadaş bu nasıl bir ince işçiliktir? Aslı, herkesi tanıyorsun övme boşuna diyenler size iki kelamım var. İnanın elinize aldığınız bu kitapta gerek çizimi, gerek çevirisi ve gerekse edisyonu tam bir
Fantastik
Selam :)
2026 14. kitabı
Fantastik tür benim pek tarzım olmasa da arkadaşım olan Evren in ısrarı ve hediyesi olan kitabı bitirdim. Aslında kitap o kadar kötü değildi. Tabi bazı yerler hariç o ne biçim zorbalıktı arkadaş , resmen sinirden kitabı sırtladım. Hele kızların salaklıklarını söylemiyorum bile. Ama onlara da hemen kızıyorum hem üzülüyorum garip bir çelişki içerisindeyim. O kadar şey olurken kimse de ağzını açıp dur demiyor. Resmen dört varisin şımarıklıklarını okuduk. Kitaptaki evreni ben beğendim. Ama sanki biraz karışıktı. Bazı yerlerde Toryı mı okuyorum yoksa darcy mi okuyorum anlamadım. Burçların olması , çeşit çeşit figürlerin olması mesela sirenler , ejderhalar , kurt adamlar , vampirler. Çok iyiydi. Ben kitabı genel olarak beğendim eleştirdiğim yerler oldu tabi. Diğer kitaplarını okumak için sabırsızlanıyorum...
10 numara evren
2026 23. kitabı
Okunma: 01 Nisan 2026 00:09
Kız siz bu kitabın nesini beğenmediniz? Gayet de keyifli bir kitap. Birisi güçleri olduğundan bir haber dünyada büyüyen kızların neden büyü yapamadığını eleştirmiş. Bir tanesi karakterleri karıştırmış sürekli. Puanını düşürmek için eleştirilmiş gibi geldi yorumlar. Neyse , güzel kızlar, yakışıklı erkekler ve büyülerle dolu bir dünya var kitabımız da. Devamını okumak için sabırsızlanıyorum.
ZODYAK AKADEMİ YORUMUM!!!
2026 4. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2026 00:52
Selammmm!!!!! Bugün Uyanış hakkında konuşacağım. İlk söylemek istediğim şey şu ki bence bir hassas içerik uyarısı olmalıydı. Çünkü her ne kadar kızlarımız üstesinden gelebilse de çok ağır bir zorbalık ve hatta neredeyse taciz durumları vardı. Ve gerçekten çok rahatsız ediciydi. Bu konuda hassas olanların tetiklenebileceği unsurlar vardı. Ayrıca çok fazla dirty talk vardı ve bir zamandan sonra baydı gerçekten. Öğretmenlerin seviyesizliği ve gevşekliği beni delirtti. Kimse birbirine saygı duymuyordu ve KİTAPTAKİ NEREDEYSE HERKES SAPIKTI! Kitabın konusu ve evreni çok güzeldi fakat ele alınma şeklini beğenmedim. Yazım dili gerçekten çok basitti ve okunması açısından kolay olmasını sevsemde bazen okurken bir çocuğun yazdığını okuyormuşum gibi hissettim. Kitapta cinsel içerikli çok fazla şey olmasa daha yaşı küçüklerin sevebileceği bir seri olduğunu söylerdim ama maalesef küçük yaştaki okurlara öneremeyeceğim. Yine de okurken zevk aldım ve serinin diğer kitaplarını da merak ederek okuyacağımı düşünüyorum. Kızlarımızın güçlerini geliştirip aptal zorbaları alt etmesi için sabırsızlıkla bekliyorummm!!!! Umarım incelememi beğenirsiniz ben bu tarz kitap sevenlere öneririm. İyi günlerrr!!!! Uyanış Caroline Peckham Susanne Valenti
Duygu ve Düşünce
Bütün Tuşlara Basılmış Bir Fantezi Dünyası
2026 22. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2026 00:00
Gene “ben ne okudum?” dediğim bir kitabı bitirmiş bulunuyorum. Son zamanlarda kitap okuma isteğimin azaldığı bir dönemde, beynimi fazla yormadan okuyabildiğim için en azından beni yeniden okuma moduna sokmasını umuyorum. Son bölüme kadar kitaba dair küçük de olsa bir umudum vardı; fakat finalle birlikte bunun iki yazarın sınırsız fantezi dünyasının ürünü olduğuna daha çok ikna oldum. Bu kadar popüler olmasını da biraz, benzer fantastik beklentilerden keyif alan geniş bir okur kitlesine hitap etmesine bağlıyorum. Bir kitapta ne görmek isterseniz burada var: süper güçler, elementler, fallar, kehanetler, ejderhalar, tek boynuzlu atlar, vampirler, kurt adamlar, sirenler… Fantastik dünyaya ait neredeyse her unsur aynı hikâyeye yerleştirilmiş. Bu yönüyle bazen bütün isteklerin aynı anda vücut bulmuş hâli gibi hissettirdi. Zodyak Akademi serisini yabancı bookstagram hesaplarında sıkça görüyordum ve yirmi kitaba yayılan bu hikâyenin nasıl kurulduğunu gerçekten merak ediyordum. Belki de tam bu yüzden, popülerliğinin yarattığı beklenti bende bir miktar hayal kırıklığına dönüştü. İkiz kızların bir anda hiç bilmedikleri bir dünyaya gelip kraliyet varisi çıkmaları, üstüne bir de kimsenin yapamadığı şekilde dört elementi birden yönetmeleri benim için biraz fazla hızlı ve fazla kolaydı. Karakterleri güçlü göstermek adına her şeyin aynı anda verilmiş olması inandırıcılığı zayıflatıyor. Bunun yanında dört elementin ayrı ayrı liderleri olan erkek karakterlerin hepsinin yakışıklı, güçlü, ulaşılmaz ve etkileyici biçimde çizilmesi de aynı hissi güçlendiriyor. Kitapta gerçekten yok yok. Zorbalık, taciz, istismar derken, gittikleri yere “okul” demek için insanın iki kere düşünmesi gerekiyor. Öğretmenlerin öğrencilerden daha dengesiz olması da cabası. Bazen kuralların bile sadece fanteziyi
Vasat ötesi vasat
2026 1. kitabı
Uyanış Son zamanlarda PR’ıyla beklentimi aşırı yükselten bir kitaptı ama büyük hayal kırıklığı yaşadım. Kitap ikiz kardeşlerin ağzından anlatılıyor. İkisininde birbirinden ayrılan keskin bir özelliği olmadığı için okurken kim kimdi? diye sürekli kayboldum. Enemys to Lovers konseptine sahip(?) ama hiç başarılı kurgulanmamış. Kitapta 4 erkek varis ve 1 profesör var ve ikizler sürekli aralarında dönüyor. Bütün fantastik/mitolojik ögeler kitapta mevcut. Bundan dolayı aşırı chessy durmuş bence. Evreni tanıyamıyoruz, yan karakterleri derinlemiyor ve her şeyi yüzeysel okuyoruz. Bence yazarların kafası çok karışmış ve ne varsa yazmışlar.
2026 47. kitabı
Okunma: 19 Mart 2026 17:52
Zodyak Akademi: Uyanış benim için tam anlamıyla “ne hissettiğimi ben de bilmiyorum ama bırakamıyorum” kitabı oldu. Bir yandan evrene hayran kaldım, bir yandan da karakterlere o kadar sinirlendim ki sayfaları çevirirken dişlerimi sıktım resmen. Öncelikle şunu söylemeliyim: kurulan dünya gerçekten çok iyi. Burçlara göre güç sistemi, dört element (hava, ateş, su, toprak) ve bunların akademi düzenine bu kadar güzel yedirilmesi… okurken sürekli “tamam işte bu fikir tutar” dedim. Fantastik kitaplarda bazen evren oturmaz ya, burada öyle bir sorun yok. Aksine, sistem çok net ve merak uyandırıcı. Darcy ve Tory… Bu ikizleri gerçekten sevdim. Hayatın en dibinden gelip bir anda bambaşka bir dünyaya atılmaları, ama buna rağmen ezilip kalmamaları çok iyiydi. Özellikle o “kimseye boyun eğmeme” halleri… işte orada kazandılar beni. Ama dürüst olayım, bu kadar hızlı adapte olmaları yer yer bana da biraz “hızlı geçilmiş” gibi geldi. Gelelim sinir katsayısını arşa çıkaran kısma: Dört Semavi Vâris. Allah’ım… hepsine ayrı ayrı sinir oldum  Yani klasik kötü karakter değiller, bayağı psikolojik olarak yoran, zorbalığın dozunu kaçıran tipler. Özellikle yaptıkları bazı şeyler var ki “bu kadarına da gerek yoktu” dedim. Ama işin garip tarafı, tam da bu yüzden hikâye bağımlılık yapıyor. Çünkü sürekli “kızlar ne zaman güçlenecek de bunlara haddini bildirecek?” diye okuyorsun. Seth’in yaptığı şeyler mesela… hâlâ aklıma geldikçe sinir oluyorum. Darius için ise içimde garip bir his var; sanki ileride çok başka bir yere evrilecek gibi. (Ama şu an? Tam bir sinir küpü.) Caleb ve Max de cabası… Yani gerçekten “sevilecek bir şey bulun” challenge gibi karakterler Kitapta olay örgüsü aslında çok hızlı ilerlemiyor. Daha çok bir giriş kitabı havasında; karakterleri tanıyoruz, sistem oturuyor, ilişkiler

Susanne ValentiYazar · 6 kitap
Zodiac Academy serisinin 1 numaralı Wall Street Journal çok satan yazarlarından biridir. Fantastik kurgudan çağdaş romanlara uzanan geniş bir yelpazede eserler verir; özellikle lise zorbalığının gölgeli dünyasından mafya romantizminin tehlikeli cazibesine kadar karanlık romantizmin farklı yüzlerini ustalıkla kaleme alır. Hikâyelerinde tutku, güç, kader ve karanlık arzular iç içe geçer; bu yüzden eserleri geniş bir okur kitlesine hitap eder. Kız kardeşi Caroline Peckham ile birlikte yazarlık yapan yazar, aynı zamanda Facebook’ta kurdukları, eğlence ve kaosun eksik olmadığı, son derece aktif ve tutkulu bir okuyucu topluluğunun da merkezinde yer alır.