Zodiac Academy #1

9781914425028
İngilizce

2024 55. kitabı
Okunma: 23 Haziran 2024 14:37
Utanarak söylüyorum ama seriye devam edeceğim dkdhdj hafif dark romance e kaçan ama bol bol da ergen erkeklerin zorbalamak adı altında aşırı rahatsız edici tacizlerini okuyoruz kitap boyunca bu bir gerçek. Bu yüzden seriyi henüz sevdim diyemiyorum ama 3. Kitapla alakalı güzel şeyler duydum bu yüzden seriye devam edeceğim. İkizlerimiz kıtı kıtına geçinen çalıp satarak para kazanıp yaşayıp giderlerken karşılarına bir adam çıkıyor ve onların Fae olduğunu sihirli güçlerinin olduğunu ve eğer onların dünyasına solaria ya gidip oradaki inanılmaz inanılmaz prestijli olan Zodiac akademi isimli okulu bitirebilirlerse gerçek ebeveynlerinden onlara miras kalan parayı alabileceklerini söylüyor. Kızlar başta inanmasalarda parayı duyunca ikna oluyorlar ve okula gidiyorlar. Şimdi faelerin ahlak anlamında bizden çok farklı oldukları için bunların dünyasında bizim yanlış ya da bu olmamalı dediğimiz herrr şeye okey oluyorlar. Okul yönetimi dahil öğretmenlerin hepsi bu kafada. Kan çıkmayıpı sürece birbirinizi yiyebilirsiniz diyorlar kısacası. Doğal olarak kitabı okurken bunu normal kabul edip okumak lazım yoksa beğenme ihtimaliniz çok düşük. Her neyse he rne kadar ergen zorba varislerimiz iğrenç erkolar olsalar da haklı sebepleri olduğunu okuyor (yersen) ben bu “zorbalama” kısımlarının hiçbirini doğru düzgün okumadım çünkü seriye devam etmek istiyorum ama eğer okusaydım nefret ederek bırakırdım Bu arada kitabın aşırı basit bit dili var. Duygular asla anlatılmıyor, dünyanın detayları hakkında hiçbir fikrimiz yok. Yazarda sanki ciddiye almadan yazmış gibi. Fantastik evren ve içindeki elementler falan çok güzel ama dünya asla kurulmamış arka planda hiçbir şey bilmiyoruz çok havada kalmış çok mantık hatası var. Yine de seriye devam edeceğim çünkü komik bir kitap dkdhsk mantıksızlığın
The AwakeningSusanne Valenti · Nielsen · 2021373 okunma
Aşk da her b*ku affetmesin bi zahmet ya!
2025 52. kitabı
Okunma: 05 Eylül 2025 23:54
Bu kadar zavallılık fazla değil mi? Yani evrenin en güçlü fae’lerinin ikizler olmasını da beklemezdim. Boğa olmalıydı tabi ki :D Neyse konumuz o değil. Tamam ilk kitap, evreni anlatacaksın, gizem yaratacaksın, karakterlere bağlayacaksın hepsine okey ablacım da bu kadar güçlü olduğunu belirttiğin ikizlere de azıcık savunma vereydin. Bir de bu kadar olaydan sonra ileride bu adamları nasıl affedecek bu kızlar? Zayıf insanlar intikam alır, güçlüler affeder zırvalarına karnımız tok. Alev ateş istiyorum, sızım sızım sızlasınlar istiyorum, yatacak yer bulamasınlar istiyorum, KAN İSTİYORUM :D
The AwakeningSusanne Valenti · Nielsen · 2021373 okunma
Hayatımda okuduğum en kötü kitaplardan biri.
·411 syf.·
2022 27. kitabı
World settingi tamamen saçma, ıslak bir rüyadan ibaret. Koca kitap boyunca sadece zorbalık okuyorsunuz, ilgi çekici karakterler, kayda değer hiçbir olay yok. Tümüyle bir zaman kaybı.
2023 36. kitabı
Okunma: 18 Temmuz 2023 00:00
Confession time: Ben bu kitaba daha fazla dayanamadım ve detaylı kitap anlatımı gibi bir video bulup izledim. Kitabın hızlandırılmış versiyonu diyebiliriz. Yapılan tacizler ve bullyingler sonuçta bir mantığa bağlanacak diye bekledim ama okudukça dayanamadım. Bazı yerlerde öyle midem bulandı anlatamam. Kitap boyunca karakterler tam bir piece of shit olmaya devam ettiler. Yani bir yerlerde bu çocuklarla ilgili romance okuyacağız ama o kadar itici buldum ki naparlarsa yapsınlar sevemem. Ayağımı öp nedir ya… Ay çok sinirlendim şaka değil. Sevenlerine kesinlikle bir şey demiyorum herkes hangi kitapla mutluysa onu okuyabilir sadece benlik bir kitap değil o yüzden seriye devam etmeyi düşünmüyorum. Bir de ben içinde physical & sexual abuse olduğunu bilmiyordum tamamen farklı büyüleyici bir akademi hayal ediyordum o yüzden tamamen benden kaynaklı. Bi de yazım stili çok cringe ve unimpressive. Thank you, next…
2023 16. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2023 22:30
The Awakening, Zodiac Academy serisinin ilk kitabı. Seri yurtdışında oldukça popüler ve konusu sebebiyle merakımı uyandırırken bu popülerlik sebebiyle de çekinmeme sebep oluyordu. Tory ve Darcy adındaki ikiz kız kardeşler, günümüz dünyasında günü zor çıkararak yaşıyorlar. Ta ki kendilerinin fae olduğunu ve hiç tanımadıkları ebeveynlerinin mirasını almak için faelerin okuduğu Zodiac Academy'den mezun olmaları gerektiğini öğrenene dek. Tabii kimse kızları, varlıklarını kendi konumlarına karşı saldırı olarak kabul edecek Celestial Heirs'a (Göksel Varisler) karşı uyarmıyor. Bu okul gerçek kimliklerini, güçlerini ve en sonunda da karanlık sırları keşfedecekleri bir yer. 18+ Harry Potter benzetmesi yapıldığını görmüştüm. Okul, öğrencilerin davranışlarına göre binalara puan verilmesi ve silinmesi, konsept dersler gibi sebeplerden dolayı Harry Potter çağrışımı var. Ama aura olarak bana Gece Evi serisi daha yakın geliyor. Ciddiye alınarak okunacak bir seri değil. Yoksa takılabileceğiniz ayrıntılar bulmak çok kolay. Faeler ahlaki ve sosyal normları insanlardan farklı varlıklar olarak resmedilmiş. Faelerin dünyası güçle yönetiliyor. Bu yüzden bir vampir dişlerini size geçirebiliyorsa öğretmenler dahil kimse buna müdahale etmiyor. Hatta kendileri de aynı şeyi yapıyorlar. Sizin kendi kendinizi korumanız gerek. Şekil değiştiren faeler varken çıplaklık algısı farklı. Zalimlikler ve bu zalimliklere verilen tepkiler de öyle. O yüzden bu dünyanın düzeni bu modunda takılıyorsunuz. Hikâyemizin düşmanından hiç bahsetmedim fark ettiyseniz. Çünkü ilk kitap daha çok bu düzeni, kızların Göksel Varisler ile ilişkisini, okulu filan anlatıyor. Ana kötü karakterlerimiz faelerin gücünü emerek kullanabilen nymphler de arka planda işleniyor. Özetle tam olarak içine faeler kaçmış Amerikan lisesi
2024 60. kitabı
Çok uzun bir seri olduğunu bildiğimden giriş olarak yeterli bir kitaptı. Oldukça zorbalık okuyoruz ve sırf bunun intikamı için okumaya devam edeceğim diye düşünüyorum. İkizleri sevdim ama Torry favorimdi. Yolumuz uzun
2021 46. kitabı
Dikenler ve Güller Sarayı ve Harry Potter’in bu seride bir araya getirilip kitap haline getirilmiş gibi. Hogwarts’ın Slytherin tarafından yönetildiğini düşünün. Serinin ilk kitabı en zor okunan ve sinir bozan kitaplarından biri. Çünkü çok fazla zorbalık yaşanıyor ama ilk kitabı atlattığınızda seri girdikçe güzelleşiyor. Sadece ana karakterlerin değil yan karakterinde gelişimlerini görüyoruz. Sarah J Maas severler bu seriye bir şans versin derim.
Selammm
2026 9. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2026 19:58
Evettt kitabı duymayan kaldı mi??? Fantastik bir şeyler okuyorsanız mümkün değil. Hakkında bir tane bile güzel yorum görmedim. Öncelikle yazım dili kötü. Şımarık ve sokak dilinin karışımı gibi bir şey. Ikincisi karakterleri berbat. Kızlarımız 18 yaşına kadar yalnız, koruyucu evebeyinlerle büyümüş kızlar. Sözde neler neler çekmişler de. Kendileri kafalarında mantıklı düşünüb eylemlerinde berbat olan iki karakter. Bunlar bir gün kendi dünyalarından koparılıp sizin özel güçleriniz var ve varissiniz diyerekten bir okula aparılır. Normal olarak dünya hakkında, büyüler hakkında hiç birşey bilmiyorlar. Bura kadar normal de arkadaşım insan öğrenir dimi. Okuldaki her kes zihin kontrol ede biliyor ve bunları bir kukla gibi oynatıyorlar. Öğrenin dimi bunu engellemeyi Öğrenin. Başlarına ne geldiyse bundan geldi. Birde oy o varis çok yakışıklı, bu çok kaslı burda içelim burda partiliyelim kafasında oldukları için. O yüzden başlarına ne geldiyse bir gram üzülmedim. Doğrudur son sayfalarda salaklıkları için biraz kötü oldum ama hakk ettler. Biri bad boy seviyor. Okey bu yalnış olsa da insan işde ama arkadaşım bir kez kötülük edilir iki kez kötülük edilir. Bunun bad boyları salt kötü. Bana ay geçmişi ay ailesi falan behanesiyle gelmesin kimse. Kötüler arkadaş. İkincisi saftirik gibi ne diye öpüyorsun. Madem her şeyi gördünüz, o saçları maviye boyadın, nasıl olur da ona güvenirsin. Bir de başına açmadığı oyun kalmadı. Kitabi küçük yaşlarda olanların okumasını istemem. İçinde fazla tetikleyici unsur var. Rahatsız edici derece de izinsiz dokunma, yakınlaşma. Neredeyse ölüme zorlama. Erkekleri fazla rahatsız edici. Merak ettiğim iki çift var. Onlar için ikinci kitabı okuyacağım. Fantastik yönü idare edile bilirdi. Evren güzel hoş ama erkek karakterleri kötü. Karakter
O meşhur Zodyak Akademi buymuş demek
2026 6. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2026 21:49
Bu seriyi sosyal medyada yüzlerce kere gördüm. Her gördüğümde daha da merak ettim. Bu kadar uzun ne anlatmışlar? Burçlarla ilgili bir seri nasıl olabilir? Aldığı övgüleri hak ediyor mu? Neyse ki Olimpos olaya el attı ve ben de hemen damladım. Seriyle ilgili hiçbir şey bilmiyordum başta ama çok uzun olduğu için ciddi bir seri olduğunu düşünüyordum. Sonrasında birkaç inceleme okudum ve bakış açım değişti. Öyle olumsuz incelemeler okudum ki dünyanın en berbat kitaplarından birini okuyacağımı düşündüm ama şaşırtıcı şekilde o kadar da berbat bulmadım ben kitabı. Hakkında olumlu düşüncelerim de var olumsuz düşüncelerim de. Olumsuz düşüncelerim ağır basıyor ama, onu söylemiş olayım şimdiden. Anlatım dilinden başlayalım. Çok kolay okunan, hızlı akan bir kitap. Beni içine çektiğini de söylemem gerek. Okumak için oturuyordum ve bir bakmışım elli-yetmiş sayfa kadar okuyuvermiş, halbuki ben yavaş okuyan biriyimdir. Kitap beni aldı götürdü yani. Ama diyemem ki kitabın dili güzel... Çok basitti ve sanatsal değildi kesinlikle, günümüz konuşma dilinde yazılmıştı. Çerezlik yani, oku geç. Ana karakterler Darcy ve Tory isimlerinde ikiz kız kardeşler. Bölümleri onların ağzından okuyoruz ve her bölümde anlatıcı değişiyor. İkizleri, farklı kişiliklere sahip olmalarına rağmen, ayırt etmek çok zordu gerçekten. Pek çok kez Tory'i okurken Darcy'i, Darcy'i okurken de Tory'i okuduğumu zannettim. Bazı hareketleri ve sözleri ile kim olduklarını belli ediyorlardı ama düşünceleri neredeyse tamamen aynıydı. Karakterler değiştiğinde anlatımın da az çok değişmesi gerekir diye düşünüyorum ben. Diyaloglar da... Bazen gerçekten berbatlardı, bazen o kadar da kötü değillerdi ama hiçbir zaman bayıldığım bir diyalog olmadı. Karakterler ergen sonuçta, ne kadar iyi bir şey bekleyebiliriz ki? Pekiii...
2026 3. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2026 01:10
16 yaşın üstünde birinin bu kitabı sevebileceğini sanmıyorum. İkizler arasında geçişlerde kayboldum hep. Kimi okuyorum anlayamadım o yüzden kitaba bağlanamadım. Çok fazla başrol var. Okuduğum en abartılmış kitaplardan biriydi. Karakter derinliği sıfır. Hayalkırıklığından başka birşey değil, devamını okumam keşke bunu da okumamış olsaydım. Aylarca zodyak akademi serisi çıkacak diye yapılan yaygaranın sonucu rezalet. İki yazar da kafasına göre bişeyler yazmış. Ortada 5 tane adam var kim kiminle belli değil. Kadın karakterler çok güçsüz. Gelip seni ısırıyor bişey yapamam diye bekliyorsun, 4 element kontrol ediyormuşsun yanlışlıkla itemiyor musun ya? Hele o son cinsiyet değişim sahnesi neydi öyle? Ciddiyetsiz ve yılışık varisler. Varis kelimesinin karizmasını bile haketmiyorlar.

Susanne ValentiYazar · 6 kitap
Zodiac Academy serisinin 1 numaralı Wall Street Journal çok satan yazarlarından biridir. Fantastik kurgudan çağdaş romanlara uzanan geniş bir yelpazede eserler verir; özellikle lise zorbalığının gölgeli dünyasından mafya romantizminin tehlikeli cazibesine kadar karanlık romantizmin farklı yüzlerini ustalıkla kaleme alır. Hikâyelerinde tutku, güç, kader ve karanlık arzular iç içe geçer; bu yüzden eserleri geniş bir okur kitlesine hitap eder. Kız kardeşi Caroline Peckham ile birlikte yazarlık yapan yazar, aynı zamanda Facebook’ta kurdukları, eğlence ve kaosun eksik olmadığı, son derece aktif ve tutkulu bir okuyucu topluluğunun da merkezinde yer alır.