2024 3. kitabı
o kadar sevdiğim bir kitap oldu ki, hala değerlendirme yazmaya kıyamıyorum kendisine. kitap yorumu yapan sosyal medya hesaplarında mutlaka bahsedilmiş kitaplarda genelde okuduğunda hayal kırıklığına uğrarsın, aradığını yada yükseltilen beklentinin çok çok aşağısında bir zevk alırsın ya bu kitap bu ön yargımı kıran bir kitap oldu. olay örgüsü çok iyi. violet’in karakter gelişimi - değişimi çok iyi, aşırı zeki olmasının yanında fiziksel kırılabilirliği bu iş için dezavantaj olsa da farklı yollar bulmakta üzerine yok. (dinlediğim bir podcastte bu kırılganlığının bir hastalığa atıfta bulunduğu detayını öğrenmiştim sanıyorum ki yazar da bu çeşit bir rahatsızlıktan muzdarip.) her şeye rağmen okurken bol bol taktir toplayan güçlü bir karakter. bazı noktalarda, kendine gel diye sarsmak istiyorsun ama geçici merak etmeyin. kitaptaki en sevdiğim karakterler kesinlikle ejderhalar. her zaman büyülü ve çekici gelmişlerdir bana. tairn ve adarna gerçekten aşırı sevimli. dain tam nefret edilesi bir karakter oldu benim için. karşısındakine asla güvenmeyen, kendi yargılarına ve kurallarına sonuna kadar bağlı ve tam anlamıyla makam düşkünü birisi. damgalılar olarakta geçen isyancıların çocuklarının oluşturduğu grup ise gerçekten takdir edilesi. xaden – tairn’in deyişi ile kanat lideri – hakkında nasıl spoiler vermeden konuşacağımı bilemediğim bir karakter. oldukça sert mizacının altında sakladığı bir şeyler olduğu gün gibi ortada. pişman olmadan okuyabilirsiniz kesinlikle tavsiye ederim.
Fantastik Edebiyat
Dördüncü KanatRebecca Yarros · Olimpos Yayınları · 20236,3bin okunma