Okuyan kadinlar kulubu nün #turklasikleriserisi etkinliğinde #hüseyinrahmigürpınar dan #efsuncubaba 'yı okuduk. Kendisi aynı zaman da malumunuz @okumacemberiolusturalim etkinliğimizin ilk kitabı.
Her okuduğum da daha çok seviyorum Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın kalemini. Günümüzde de var olan şeyler için, vermek istediği mesajları ne güzel yazmış. Nasıl da güle oynaya okutup beynine işliyor insanın. Bunun için tekrar teşekkür ediyorum bizi buluşturan @isbankasikulturyayinlari na.
İlk sayfalarda "zo siz aklınızı oynattınız? Yoksam beste yapıyorum sanoorsunuz?" dedim. Karakterlerin atışmalarını gülerek okudum. Sonra bir gizemle efsuncu baba girdi devreye, bir meraktır sardı gitti.
Tılsımlara, görünmeyen varlıklara, batıl inançlara kapılıp, hayatlarını bunlar üzerine kurup, kararlarını bunlara göre verenleri çok güzel anlatmış. Bu inanışları kullanan, doğru ya da yanlış insanların inançlarından faydalananlar da cabası. Günümüzde de yok mu? Var elbet. Burada hazine için hurafelere inananlar varsa, akşam haberlerinde de bol bol inançlarının kullanılması neticesinde altınları paraları çalınan insanlar var mesela. Bunu da çok güzel özetlemiş aslında.
"Her insanı, hatta her toplumu hoşlandığı yemle avlarlar. Mesele böyle oltalara tutulmayacak kadar insanlığımızı terbiye edebilmektedir... "
"Bir musubet bin nasihatten iyidir" dedirtti bana. Okumadıysanız tavsiyemdir.
Efsuncu BabaHüseyin Rahmi Gürpınar · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202010,9bin okunma