···Okunma: 05 Nisan 2026 00:00 Kitabın temel iddiası, "İnsanlar karmaşık mesajları anlamaz, net hikâyeleri anlar. Eğer markanız ne sunduğunu birkaç saniye içinde anlatamıyorsa, müşterilerin ilgisini kaybetmesi kaçınılmazdır." olarak özetlenebilir. Miller, kitabında markaları bir hikâye anlatıcısı gibi düşünmeye davet ediyor. Bu hikâyede kahraman marka değil, müşteri. Marka ise müşterinin sorunlarını çözmesine yardımcı olan rehber rolünde. Bu yaklaşım, birçok işletmenin yaptığı en büyük hataya işaret ediyor; müşterinin ihtiyaçlarına odaklanmak yerine, sürekli kendinden bahsetmek. Verilen örnekler sade, uygulanabilir ve özellikle küçük işletmelerden büyük şirketlere kadar geniş bir kitleye hitap ediyor.
Bu nedenle, özellikle girişimciler, içerik üreticileri, küçük işletme sahipleri ve kişisel marka oluşturmak isteyenler için yeni bilgiler içeriyor. Okuduktan sonra birçok reklamın, internet sitesinin ve sosyal medya hesabının neden etkisiz kaldığını farklı bir gözle değerlendirmeye başlıyorsunuz.
Marka Yaratmak, pazarlamayı insan zihninin hikâyelere nasıl tepki verdiği üzerinden açıklayan pratik bir rehber. Hikâye, mit ya da masalın yakalayamayacağı insan zihni henüz evrimleşmedi :)