2026 52. kitabı
KLASİKLERLE FELSEFE (Felsefi Ünceleme) NIGEL WARBURTON Klasiklerle Felsefe, 1962 doğumlu Britanyalı ünlü felsefeci Nigel Warburton tarafından kaleme alınan ve felsefe tarihinin en önemli yapıtlarını rehber eşliğinde inceleyen popüler bir felsefeye giriş kitabıdır. Eser, akademik jargondan uzak ve son derece anlaşılır bir dille yazılmış. Kitapta, antik çağdan günümüze kadar uzanan süreçte felsefe tarihine yön vermiş tam 32 büyük eseri incelenmiştir. 32 filozof ve 32 eserin tam listesi şöyledir: Platon – Devlet Aristoteles – Nikomakhos'a Etik Boethius – Felsefenin Tesellisi Niccolò Machiavelli – Prens Michel de Montaigne – Denemeler René Descartes – Meditasyonlar Thomas Hobbes – Leviathan Baruch de Spinoza – Etika John Locke – İnsanın Anlama Yetisi Üzerine Bir Deneme John Locke – Hükümet Üzerine İkinci İnceleme David Hume – İnsanın Anlama Yetisi Üzerine Bir Soruşturma David Hume – Doğal Din Üzerine Diyaloglar Jean-Jacques Rousseau – Toplum Sözleşmesi Immanuel Kant – Saf Aklın Eleştirisi Immanuel Kant – Ahlak Metafiziğinin Temellendirilmesi Thomas Paine – İnsan Hakları Arthur Schopenhauer – İstenç ve Tasarım Olarak Dünya John Stuart Mill – Özgürlük Üzerine John Stuart Mill – Faydacılık Søren Kierkegaard – Ya Bu Ya Şu Karl Marx ve Friedrich Engels – Alman İdeolojisi Friedrich Nietzsche – İyinin ve Kötünün Ötesinde Friedrich Nietzsche – Ahlakın Soykütüğü Üzerine Bertrand Russell – Felsefe Sorunları A. J. Ayer – Dil, Doğruluk ve Mantık R. G. Collingwood – Sanatın İlkeleri Jean-Paul Sartre – Varlık ve Hiçlik Jean-Paul Sartre – Varoluşçuluk Bir Hümanizmdir Karl Popper – Açık Toplum ve Düşmanları Ludwig Wittgenstein – Felsefi Soruşturmalar Thomas Kuhn – Bilimsel Devrimlerin Yapısı John Rawls – Bir Adalet Teorisi Karmaşık olmayan, anlaşılır, basit bir dille temel felsefi kitapları anlamanın en basit yolu olarak okunabilir bir kitap.
Klasiklerle FelsefeNigel Warburton · Alfa Yayınları · 2016479 okunma