Herkese merhabalar, bugün size çok güzel bir kitapla geldim. @derinokumakulubü ile yorulmadan, üzerine konuşarak okuduğumuz bir kitap olan Klasiklerle Felsefe kitabından bahsetmek istiyorum. Biliyorsunuz, felsefe hep zor ve karmaşık gibi gelir insana… Bu kitap, bu algıyı yıkmak için adeta özel olarak kaleme alınmış. Platon’un Devlet’inden Rawls’un Adalet Teorisi’ne kadar tam 32 felsefe klasiğini ele alıyor. Her bölümde düşünürlerin temel fikirlerini aktarıyor, ardından eleştirileri sıralıyor ve konuyu daha derinlemesine anlamak isteyenler için okuma listeleri sunuyor.
Kitabın dili sade ve akıcı olduğundan mütevellit felsefeye dair hiçbir şey bilmeseniz bile, kitap sizi kolayca içine çekiyor. Platon’un adalet anlayışından Aristoteles’in mutluluk kavramına, Nietzsche’nin güç istencinden Wittgenstein’ın dil oyunlarına kadar felsefenin en köklü meselelerine zarif bir geçiş yapıyor. Özellikle zor metinleri açıklarken kullandığı yalın anlatım, okuyucunun felsefeye mesafesini kısaltıyor.
Bir de kitabın sonunda yer alan sözlük kısmı var, bu bölüm felsefi terimlerin dünyasında yolunu kaybetmek istemeyenler için müthiş bir kılavuz. Felsefeye yeni başlayanlar için güçlü bir temel, halihazırda bu yolda yürüyenler için ise derinleşme imkânı sunuyor. Felsefenin o korktuğumuz soğuk yüzünü sıcacık bir dost sohbetine çeviriyor. Felsefeyle ilgileniyorsanız ya da "Nereden başlamalıyım?" diye düşünüyorsanız, bu kitabı size gönül rahatlığıyla önerebilirim. Kitapla kalın dostlar.