···Okunma: 11 Mayıs 2026 00:00 Abby Jimenez, daha önce okuduğum hiçbir kitabında beni hayal kırıklığına uğratmadığı gibi bu romanında da beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. Hatta her yeni kitabını bitirdiğimde, eserlerinin tamamının dilimize kazandırılması gerektiğine biraz daha fazla inanıyorum.
Yazar, bu serinin diğer kitaplarında olduğu gibi burada da hikâyesini hepimizin başına gelebilecek gerçek hayat sınavlarıyla, hastalıklarla ve kaderin beklenmedik oyunlarıyla harmanlıyor. Belki de bu yüzden karakterleri ve yaşadıkları duygular bu kadar sahici geliyor; okuru ilk sayfalardan itibaren hikâyenin içine çekip bırakmıyor.
Özellikle ana kadın karakterin hayata yaklaşımı, yaşanan tüm zorluklara rağmen akışta kalabilmesi ve sahip olduğu içsel güç beni çok etkiledi. Kitaplar sayesinde güçlü kadın karakterlere ne kadar hayran olduğumu fark ediyorum. Hatta çoğu zaman onlarla yalnızca empati kurmuyor, sanki gerçek bir dost edinmiş gibi hissediyorum.
Abby Jimenez’in romanlarını benim için özel kılan şey ise her hikâyenin romantik bir anlatının ötesine geçerek okuyucuyu kendi içinde de bir yolculuğa çıkarması. Kitabı kapattığınızda yalnızca güzel bir hikâye okumuş olmuyor, kendinizden de bir şeyler keşfetmiş oluyorsunuz.
Yazarla henüz tanışmadıysanız gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.