Cem Bostan Sinem:
Bazı romanlar okuru zekâsıyla etkiler, bazıları ise doğrudan kalbine dokunur. Sinem, ikinci gruba ait bir kitap. Cem Bostan, Alper ve Sinem'in hikâyesi üzerinden yalnızca bir aşk anlatmıyor; insanın sevdiği kişi uğruna ne kadar direnebileceğini, hayatın en beklenmedik sınavları karşısında nasıl ayakta kalmaya çalıştığını da gösteriyor.
Roman boyunca aşkın romantik yönünden çok bedel isteyen tarafıyla karşılaşıyoruz. Karakterler mutluluğa ulaştıklarını düşündükleri anda hayatın onlar için hazırladığı yeni engellerle yüzleşiyor. Bu yönüyle kitap, "sonsuza kadar mutlu yaşadılar" cümlesinin ötesine geçerek aşkın gerçek sınavının asıl bundan sonra başladığını hatırlatıyor.
Edebî açıdan kusursuz bir eser olma iddiasında değil belki; ancak okuru sayfalara bağlayan samimi bir anlatımı var. Özellikle duygusal hikâyeler okumayı sevenler için, yer yer hüzünlendiren, yer yer öfkelendiren ama son sayfasına kadar merakı canlı tutan bir roman.
Bazen bir kitabın değeri, kapattıktan sonra zihninizde kalan cümlelerde değil, içinizde bıraktığı sızıda saklıdır. Sinem de tam olarak böyle bir kitap. Sinem
SinemCem Bostan · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 20209 okunma