7 Aralık 2020

SİNEM Cem BOSTAN
Sinem kitap yorumu
2026 5. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2026 00:00
Kitap o kadar akıcıydı ki çok severek bir günde bitirdim ve hiç beklemiyordum bu kadar hızlı okumayı. Bu kitap ne kadar başta Alper'in dilinden okusak da ismi gibi Sinem'in hikayesi. Ve Sinem çok güçlü bir kadın. Alper'in Sinem'e aşık olması işe başlayan bu yolculukta ikisi için çok büyük engeller vardır. Alper'in babası küçükken verdiği bir söz ile başka biri ile evlendirmek istiyordur Alper'i. Sinem ve Alper bu çıkmazın içinde iken çok zor şeyler yaşıyorlar. Yıllar sonrasında ise güzel bir evlilikleri varken, her şey çok güzel derken onları çok daha büyük bir savaş bekliyor Sinem kansere yakalanıyor. Sinem'in yaşadığı hastalık onların ilişkisi daha büyük bir sınav oluyor. Bu noktadan sonra kendi düşüncelerimi belirteceğim için sonrasına spoiler olabilir. Alper beni delirtti okurken kitap öyle bir ters köşe ile farklı bir noktaya döndü ki şaşkınlık içinde okudum son sayfaları. Alper'e ayrı Günce'ye ayrı sinirlendim Biraz daha okumak ve sevmediğim karakterlerin sürünmesini okumak isterdim ama kitabın sonu istediğim şekilde bitti.
Ah Sinem...
2026 56. kitabı
Okunma: 14 Mayıs 2026 23:52
Bazı insanlar kaybettikten sonra anlar elindekinin değerini… Ama bazı fark edişler artık çok geçe kalmıştır. Sinem, ilk görüşte âşık olup sevdiği adamla tüm mücadelelere rağmen evlenmiş bir kadın. Tam mutluluğu bulduğunu sandığı anda ise hayat onu kanserle sınıyor. Fakat asıl yorgunluğu hastalık değil; yanında sandığı adamın yokluğu oluyor. Alper ise karısının sezgilerini “abartılı kıskançlık” diye görmezden gelirken, kendi boşluklarını başka bir kadında doldurmaya çalışan bencil bir adam. Gününü gün ederken bir kadının sessizce nasıl kırıldığını fark etmiyor. Ama hayat bazen en ağır yüzleşmeleri sona saklıyor… Sinem hem kanseri yenip hem küllerinden yeniden doğarken, Alper kaybettiklerinin değerini ancak elinde hiçbir şey kalmadığında anlıyor. Ve o noktadan sonra sevgi yerini öfkeye, vicdansızlığa ve karanlığa bırakıyor. Cem Bostan bu kitapta sadece bir aldatmayı değil; ihmal edilen bir kadının yeniden doğuşunu, geç kalmış pişmanlıkların insanı nasıl çürüttüğünü ve sevgisizliğin insan ruhunda açtığı yaraları anlatıyor. Bazı hikâyelerde kazanan aşk olmuyor… Ama kendini yeniden bulan kadınlar oluyor.

Cem BostanYazar · 0 kitap
Yazmaya 7 yaşında günlük tutarak başladı. İlk eseri olan şiir kitabı , SANA ADANMIŞ ŞİİRLER 2018 yılında Tilki kitap yayınları tarafından yayınlanmıştır. İkinci eseri olan SİNEM 2020 yılında KDY doğrudan yayıncılık tarafından yayınlanmıştır. Yazarın ilk romanıdır. Ardından 2024 yılında 'Saudade' ve 2025 yılında 'Kimliksiz ' adında iki roman daha yazmıştır . Şiirlerin de ve hikayelerinde aşkı, hayatı, ikili ilişkileri konu alır. Sinem kitabında başta kadına yönelik şiddet olmak üzere bir çok toplumsal yaraya değinmiştir. Okul bahçesi isimli şiiri bir çok kişi tarafından seslendirilmiş, YouTube gibi sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılmıştır..