2026 95. kitabı
Okunma: 14 Haziran 2026 18:56
Ruth Ware Mükemmel Çift Yazardan daha önce O Kız ile tanımış ve özellikle finalindeki ters köşeden çok etkilenmiştim. Bu yüzden Mükemmel Çift'e başlarken beklentim oldukça yüksekti. Kitabı bitirdiğimde ise yazarın gerilim yaratma konusunda ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha görmüş oldum. Hikâye, kariyerinde zor bir dönemden geçen virolog Lyla ve oyunculuk hayallerinin peşinden koşan sevgilisi Nico'nun bir reality şova katılmasıyla başlıyor. İlk başta tropik bir adada geçecek eğlenceli bir yarışma gibi görünen bu macera, kısa sürede hayatta kalma mücadelesine dönüşüyor. Adanın izole yapısı, dış dünyayla iletişimin kesilmesi ve karakterlerin birbirlerinden sakladıkları sırlar hikâyenin gerilimini sayfa sayfa artırıyor. Kitapta en çok sevdiğim şeylerden biri karakterlerin derinliği oldu. Hiç kimse tamamen iyi ya da tamamen kötü değil. Her karakterin sakladığı sırlar, korkuları ve zaafları var. Bu da okurken sürekli fikir değiştirmenize neden oluyor. Bir bölümde güvendiğiniz bir karakterden sonraki bölümde şüphe etmeye başlayabiliyorsunuz. Ruth Ware bu belirsizlik hissini çok başarılı bir şekilde işlemiş. Atmosfer açısından da oldukça güçlü bir kitaptı. Fırtınanın ardından adada yaşanan kaos, yiyecek ve su sıkıntısı, artan korku ve güvensizlik hissi beni hikâyenin içine tamamen çekti. Özellikle karakterlerin psikolojik olarak yıpranışını okumak oldukça etkileyiciydi. Çünkü kitap sadece bir gizemi çözmeye odaklanmıyor; baskı altında kalan insanların nasıl değişebileceğini, korkunun insanlara neler yaptırabileceğini ve dışarıdan mükemmel görünen ilişkilerin aslında ne kadar kırılgan olabileceğini de gösteriyor. Lyla karakterini oldukça sevdim. Yaşadığı hayal kırıklıklarına rağmen mantığını korumaya çalışması ve olaylar karşısındaki duruşu hikâyeyi daha etkileyici kıldı. Joel karakteri de güven veren tavırlarıyla dikkatimi çeken isimlerden biri oldu. Zana'nın yaşadıkları ise hem üzücü hem de düşündürücüydü. Karakterlerin birbirleriyle olan ilişkileri ve yaşadıkları çatışmalar, gerilimin sürekli yüksek kalmasını sağlıyor. Kitabın temposu neredeyse hiç düşmüyor. Her bölümde yeni bir ipucu, yeni bir şüphe veya beklenmedik bir gelişme ortaya çıkıyor. Bu nedenle kitabı elime aldığımda bırakmakta zorlandım. Son sayfalara yaklaşırken gerilim daha da yükseliyor ve yazar yine okuru ters köşeye yatırmayı başarıyor. Genel olarak Mükemmel Çift; psikolojik gerilimi, gizemi, kapalı ada atmosferi ve sürekli canlı kalan temposuyla çok keyif aldığım bir okuma oldu. Ruth Ware'ın gerilim dolu kurgularını sevenler ve okurken sürekli şüphe içinde kalmayı seven okurlar için kesinlikle tavsiye edebileceğim bir kitap. Ben hem karakterleri hem de yarattığı gerilim atmosferi nedeniyle kitabı oldukça başarılı buldum.
Mükemmel ÇiftRuth Ware · The Kitap · 202615 okunma