Sıcağı sıcağına yeni bitirdiğim #annakarenina kitabı ile birlikte geldim. Kendisi Okuyan kadinlar kulubu nün #heraybirdünyaklasiği etkinliği için seçtiği kitap olur.
Klasik okuyama başlayalı fazla olmasa da bu güzel etkinlikler ve @isbankasikulturyayinlari sayesinde keyfini çıkarıyorum.
Sayfa sayısı nedeniyle alışık olduğumun dışında, uzun süren bir okuma olsa da anlatım bakımından zorlanmadım. Karakterler yormadı bu sefer. Birbirleriyle olan ilişkileri-bağları net olarak oturdu okuma esnasında. Bir yerden sonra merakta uyandırınca tam oldu. Benim için iki ana konudan oluştuğunu söyleyebilirim. Anna' nın alışılmadık, tasvip edilmeyen hayatı ve Levin'in düşünceleri... Anna, anlatılan dönemde her ne kadar ihanet eden kadın rolünde olsa da, kimsenin cesaret edemediği hayatı seçmesiyle yaşanan zorlukları anlatıyor. Aşk, tutku, kıskançlık, nefret, hırsla birlikte, ahlaksızlıkla anılan varlığı, mutlu oluşu sebebiyle bazı kesimler için akıllarında 'acaba' sorusunu canlandırıyor. Levin ise dönemin koşullarında Rusya'yı, aile yapısını, geçimi, politikayı anlatıyor kendi gözünden.
Benim için keyifli bir okumaydı, ilk fırsatta izlemeyi de düşünüyorum. Kitapla kalın.
"Yaşam tarzım, sizin hoşunuza gidebilir ya da gitmeyebilir. Ama benim için hiç fark etmez. Beni tanımak istiyorsanız saygı göstermek zorundasınız..."
Anna KareninaLev Tolstoy · Türkiye İş Bankası Yayınları · 202555,5bin okunma