2019 10. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2019 00:00
#türkedebiyatıklasikleri n'den #vatanyahutsilistre kitabı ile geldim bu sefer. Kendisini #türkklasikleriserisi etkinliğinde Okuyan kadinlar kulubu ile birlikte okuduk. Aynı zamanda @okumacemberiolusturalim etkinliğimin ilk kitabı. Vatan aşkını anlatan, halk üzerinde büyük etkisi olan, bu yüzden gazetesi kapatılıp sürgüne gönderilen, @isbankasikulturyayinlari çevirisiyle okuduğum #namıkkemal eseri "keşke bitmeseydi" dediklerimden oldu. Öyle kaptırmışım ki kendimi son sayfasını çevirdiğimde ciddi anlamda şaşırdım. "Hemen bitmeseydin kıyamet mi kopardı?" dedim Abdullah Çavuş gibi. Dört perdeden oluşan oyun vatan aşkıyla yanan, sevdiğini bırakıp niceleri gibi savaşa giden gönüllü zabit İslam Bey'i ve İslam Bey'in arkadaşlarına seslenirken 'beni seven arkamdan gelsin' sözünü işitip, kılık değiştirerek erkek gibi cepheye giden Zekiye Hanım'ın aşkını konu almış. O kadar güzel anlatılmış, duygu o kadar güzel yansıtılmış ki, okumadım izledim resmen. Konu itibariyle okuyucuyu da aşka getiren bu eseri okumadıysanız okuyun derim. Keyifli okumalarınız daim olsun. Kitapla kalın.
Vatan Yahut SilistreNamık Kemal · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202427,5bin okunma