HİZMETÇİ İNCELEMESİ
2026 22. kitabı
Okunma: 15 Haziran 2026 01:32
Freida McFadden'ın kaleminden çıkan Hizmetçi, son dönemde okuduğum en sürükleyici gerilim romanlarından biri oldu. Daha ilk sayfalardan itibaren beni hikâyenin içine çekmeyi başardı ve kitap boyunca merak duygusunu neredeyse hiç kaybetmedim. Roman, geçmişindeki bazı sorunları geride bırakmaya çalışan genç bir kadının, zengin bir ailenin yanında hizmetçi olarak çalışmaya başlamasıyla açılıyor. İlk bakışta kusursuz görünen bu ailenin evinde geçirdiği zaman arttıkça, hem evin atmosferi hem de karakterlerin davranışları giderek daha rahatsız edici bir hâl alıyor. Özellikle tavan arasındaki oda ve ev halkının tuhaf tavırları, hikâyeye sürekli bir gerilim hissi katıyor. Kitapta en sevdiğim şeylerden biri akıcılığı oldu. Bölümlerin kısa tutulması ve her bölüm sonunda yeni soru işaretlerinin ortaya çıkması, "bir bölüm daha" diyerek sayfaları çevirmeme neden oldu. Hikâye ilerledikçe karakterlere dair fikirlerim sürekli değişti; tam bir şeylerden emin olduğumu düşündüğüm anda yazar farklı bir kapı açmayı başardı. Elbette bazı olay örgüsü tercihleri ve tesadüfler herkese aynı derecede ikna edici gelmeyebilir. Ancak benim için kitabın yarattığı gerilim ve merak duygusu bu küçük pürüzlerin önüne geçti. Özellikle ters köşeleri seven ve hızlı akan psikolojik gerilim romanlarından hoşlanan okurların keyifle okuyacağını düşünüyorum. Hizmetçi, beni hem şaşırtan hem de son sayfasına kadar merak içinde bırakan bir kitap oldu. Eğer uzun zamandır sizi elinize aldığı anda içine çekecek, sürükleyici bir roman arıyorsanız, bu kitaba bir şans vermenizi tavsiye ederim. Serinin devamında görüşmek üzere, keyifli okumalar.
İnceleme
HizmetçiFreida McFadden · Olimpos Yayınları · 202311,4bin okunma