Spoiler içerir
2026 7. kitabı
İyi bir psikolojik gerilim kitabı sessiz bir kafa ile en fazla 3 oturuşta bitirmeli aksi halde konudan koparsiniz. Kişisel puanım 5 üzerine 2 muhtemel genele 5 üzerinden 4 gelir. Spoiler içerir------ Yazar çok okunabilir bir kaleme sahip, karakter kurgulamasi üst düzey fakat bu iki özelliğini yeterli bulmamış ya da farkın degil ki, okuru sürekli ters köşe yapmak için uğraşmış. Kısacası: Yüksek IQ'ya sahip muhtemel annesinden genetik olarak şizofreni babasından ise Antisosyal kişilik(psikopat) genetik faktörleri almış üstüne de babasınin küçükken işlediği cinayete tanık olup devamında olumsuz aile ortamında içinde büyüyüp TSSB geliştirmiş. Kitap baba katil, çocuk ise mağdur diyor. Kitabı adı da buna işaret ama. Ama yazar en popüler modaya katılıp okuru ters köşe yapmak için çok uğraşmış bu bağlamda cinayetlerin bazılarını oğul işledi. Oğul 3 ağır psikolojik süreç sonunda gerçeklik algısını kaybederken, hafızası da zarar gördü. Amaaaa neden uzun yıllar sonra tetiklendi? Sebebi kendisinin de cinayet işlemesi, aldatmaya yönelik nefret içeren travmatik tutumu, üniversite de ki profesörü öldürmesini(Adam eşini bir öğrenci ile aldatıyor, kız arkadaşını elde etmesi umrunda değil) sağladı bunu anladık yetişkinlik döneminde ise yine bir şeyler yaptı fakat yaşı ilerledi akut şizofreni yaşadı. Kısacası Ted'te babası gibi bir psikopat, çok zengin olması da bunun kanıtı. Kitap üzerine düşüncelerinizi paylaşırsanız seve seve okurum. Yazar dan brown gibi normal bir zeka için bulunmaz bir yazar olabilecekken bu şekilde ters köşe yapmaya çalışması ile yazık etmiş, hele ted gibi bir psikopatı doğru bir şekilde tanimlayarak Grange, Gerritsen gibi eserler cikaracakken bu şekilde kitap yazması üzücü.
Duygu ve Düşünce
İyi AdamFederico Axat · Domingo Yayınevi · 2017510 okunma