Puan vermedi·384 syf.····Okunma: 03 Haziran 2026 21:46 Seri katiller, saplantılar, takipçiler ve karanlık ölümler… Bu kitabı okumak, bir psikopatın kafatasını açıp içine dalmak gibiydi ve itiraf etmeliyim ki hiç kolay olmadı.
Lyra ve Thatcher'ın hikayesi geçmişteki büyük bir trajediye dayanıyor. Lyra’nın annesi gözlerinin önünde katledilirken, fail Thatcher'ın babası; o gün Lyra'yı kurtaran ise Thatcher'ın kendisidir.
Thatcher ne kadar hesapçı, soğuk ve gerçek bir psikopatsa; Lyra bir o kadar sıcakkanlı, konuşkan ve tatlı. Yıllardır gölgelerde yaşayan Lyra, Thatcher'ın en büyük saplantısı haline gelir. Ancak Thatcher bu takibin çoktan farkındadır. İkisi bir anlaşma yapar ve hikaye tam da "sonları belli" derken, Thatcher hiç ummadığı şeyler hissetmeye başlar. Zıt karakterler gibi görünseler de aslında ruhlarındaki benzerlikleri görüyorsunuz. Romantizm çok yavaş ilerliyor ama aralarındaki kimya bir an bile azalmıyor.
Bu bir aşk hikayesi değil, tamamen bir saplantı; ama o tohumlar ekildi bir kere. Kitap öyle sarsıcı ve kötü bir sonla bitti ki, serinin bir sonraki kitabında her şeyin nasıl şekilleneceğini şimdiden acayip merak ediyorum!