Alice Fenney Güzel Çirkin
2026 40. kitabı
Okunma: 16 Haziran 2026 16:07
Hayatımda beni aşırı geren en güzel gerilim kitaplarından birisi oldu. Daha ilk sayfalardan itibaren yarattığı gizem duygusu ve tedirgin edici atmosferiyle beni içine çekmeyi başardı. Yazarın diğer kitaplarını da okumuştum ama bu kitap bambaşka. Ters köşe üstüne ters köşe yaşadım ve bir noktadan sonra hiçbir karaktere güvenemez hâle geldim. Grady Green ve karısı Abby, evliliklerinde sorunlar yaşayan bir çift. Ancak bir gece Abby'nin aniden ortadan kaybolmasıyla her şey değişiyor. Grady, eşini bulmaya çalışırken sadece bir kaybın peşine düşmüyor; aynı zamanda geçmişin sakladığı sırlarla da yüzleşmek zorunda kalıyor. Fakat asıl soru şu: Abby gerçekten kayıp mı, yoksa görünen hikâyenin altında çok daha karanlık bir gerçek mi yatıyor? Kitabı okurken en çok hoşuma giden şey, hiçbir karaktere tamamen güvenememem oldu. Her yeni bölümde fikrim değişti ve olayları yeniden değerlendirmek zorunda kaldım. Bu da kitabın merak unsurunu sürekli canlı tuttu. Özellikle psikolojik gerilim yönü oldukça güçlü; karakterlerin düşünceleri ve davranışları hikâyeye ayrı bir derinlik katıyor. Bazı karakterlere sinir oldum. Spoiler vermemek için bunlara değinmek istemiyorum değerli okurlar. Kitap boyunca sürekli "Gerçek ne?" diye sorguladım. Her bulduğumu sandığım cevap, birkaç sayfa sonra tamamen değişti. Özellikle son bölümlerde yaşadığım şaşkınlığı uzun zamandır hiçbir gerilim kitabında yaşamamıştım. Eğer psikolojik gerilim, gizem ve ters köşe sonları seviyorsanız, bu kitaba kesinlikle bir şans vermelisiniz. Alice Feeney'in anlatımı akıcı olduğu için kitap kendini kolay okutuyor. Bölümler kısa ve sürükleyici olduğu için sürekli "bir bölüm daha okuyayım" hissi oluşturuyor. Kendisi en sevdiğim yazarlardan birisi olduğu için bu kitabı da çok severek okudum. Ayrıca en etkileyici tarafı, hikâyenin sadece bir gizem anlatmaması, aynı zamanda insan ilişkileri, güven ve sırlar üzerine de düşündürmesiydi. Sonu ise tahmin etmeyi seven okurlar için oldukça şaşırtıcı. Gerilim ve ters köşe olayları seviyorsanız kesinlikle şans verilmesi gereken kitaplardan biri olduğunu düşünüyorum. Daha önce Alice Feeney kitaplarını okumadıysanız Güzel Çirkin kitabıyla başlayabilirsiz ya da şu iki kitabıyla: Ne Yaptığını Biliyorum ve Taş Kâğıt Makas Keyifli okumalar dilerim sevgili okurlar. Kitapla kalın. Kitap puanlaması: 10/10
Güzel ÇirkinAlice Feeney · Yabancı Yayınları · 20251,916 okunma
1 +1'leme
3.304 Gösterim
Bu tarz gerilim ve ters köşeleri seviyorsanız D Koğuşu’nu mutlaka öneririm. Keyifli okumalar ✨
Asthley
@ecenovan Psikiyatrist kitabı da çok güzel. Ben teşekkür ederim, keyifli okumalar dilerim. 😊
Büyük bir heyecanla başladığım kitap, etik bulmadığım ve bana oldukça gereksiz gelen bir ilişki kurgusuna girince bende film koptu. 🙂 Açıkçası böyle bir şeyi hiç beklemiyordum. Taş Kağıt Makas kitabından sonra beklentimi oldukça yükseltmiştim ama bu kitap benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. Konusu ve ilerleyişi bana hitap etmediği için kitaba puan bile vermedim. Ablacığım, sen de emek verip inceleme yazmışsın. Sırf emeğinden dolayı sana, teşekkür ederim. 👌🏻🙏😊
Asthley
Düşüncelerin için çok teşekkür ederim abla. Taş Kağıt Makas kitabına göre bir tık daha beni içine çekti. Tabii herkesin bakış açısına göre vs. değişebiliyor. 🙂
Emeğinize sağlık. Son zamanlarda pek çok insanın övdüğü ve okuduğu bir kalem. İncelemenizde gayet dozunda olmuş. Uzun süredir gerilim kitapları okumadığımı ve özlediğimi fark ettim. Yazarı listeme alıyorum. Asthley 🙏✨
Beğenmenize çok sevindim. Şimdiden keyifli okumalar dilerim. 😊🙏🏻
Zaten okuma listemde olan, merak ettiğim bir kitaptı. Yorumların beni daha da heveslendirdi. Çok güzel bir değerlendirme olmuş eline sağlık ✨
Asthley
Çok teşekkür ederim, kitabı beğeneceğinizden şüphem yok. Keyifli okumalar dilerim. 🙂🙏🏻
İncelemeden sezdiğim Gone Girl ve Küçük Bir Rica kitaplarına benziyor oluşu yanılıyor muyum? Yani mutlaka okunmaya değer bir üslubu olduğunu alıntılamalardan anladım ama eğer ikisi ile aynı sonuluysa vakit kaybı mı olur ?
Asthley
Hocam bahsetmiş olduğunuz iki kitabı da okumadım dolayısıyla bu konuda bir fikrim yok ama Alice Fenney kitapları genelde bambaşka kurgusu olduğu için eşi benzeri olmuyor. Gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz. 🙂
Bu yazarı okuduğumda ( Daisy Darker) sanki agatha’ dan özendiğini düşünüyorum. Wulf dorn mükemmel bu arada
Asthley
Evet, bahsettiğiniz kitap Agatha Christine kitabına aşırı benziyor. Yazarın sadece bu kitabı öyleydi ve diğer kitaplarını okumanızı öneririm. Wulf Dorn zaten bambaşka bir yazar. 🙂
çok merak ettim kitabı, listeme ekliyorum🤭
Asthley
Beğeneceğinizden eminim, keyifli okumalar dilerim. 🙂🙏🏻