Puan vermedi·101 syf.····Okunma: 17 Haziran 2026 12:38 Her şeyden önce şunu söylemekte fayda var ki esere kitap yerine risale demek daha uygun olacaktır. Çünkü orijinal isminden de anlaşılacağı üzere konuya dair özet bir eserdir. Kitabın arkasında metnin Arapça orijinal hali 26 sayfadan ibarettir. Ama tercüme kısmında dipnotlar ve açıklamalar da bulunduğu için biraz daha uzun. Buna rağmen birkaç günde rahatlıkla okunup bitirilebilecek küçük bir eser. Kur'an'ın metinleşme süreci ile alakalı derinlemesine bir okuma yapmak isteyenlere tavsiye etmeyeceğim bir eser olmakla beraber konuyla ilgili ilk defa bir şey okuyacak olanlar için gayet faydalı olabilir. Özet olmasına rağmen Kur'an'ın metinleşme süreci ile alakalı genel bilgileri derli toplu bir şekilde okuyucuya sunuyor. Arapça bilenler veya geliştirmek isteyenler için de faydalı olabilir. Zira söylediğim gibi kitabın arkasında orijinal Arapça metin var tercüme ile karşılaştırma yaparak okumak suretiyle Arapça okuma pratiği de yapılabilir. Genel olarak okuyucuyu yormayan konuyla alakalı öz bilgileri aktaran güzel bir eser.