2026 11. kitabı
Şermin Yaşar ilk bakışta sımsıkı örülmüş görünen bir aile nakışını ilmek ilmek söküyor bu romanda. Üstelik bunu yaparken her karaktere kendi sesini, kendi hakikatini veriyor. Herkes konuşuyor, herkes kendi penceresinden anlatıyor. Sonra kitabın bir yerinde yazar adeta geri çekilip okura dönüyor ve soruyor; "Şimdi anlatılanları dinledin, peki sen ne anladın?Gerçekte ne oldu?" Sayfalar ilerledikçe sırlar yumak yumak çözülüyor. Bir ucundan çekilen ip, hiç umulmadık geçmişlere, kırgınlıklara, suskunluklara ve yaralara çıkıyor. Aile bağlarının insan kaderine attığı düğümler, anne babaların farkında olarak ya da olmayarak çocukların omuzlarına bıraktığı yükler bir bir görünür hale geliyor. İnsan ister istemez düşünüyor; hayatımıza vicdan azabı gibi oturan şeyler gerçekten bir gün yerinden kalkabilir mi? Bu kitap; görünenden fazlasının var olduğuna inananlar, insan ruhunun karanlık ve kırılgan taraflarıyla yüzleşmekten kaçamayanlar ve her hikayenin görünen yüzünün ardında başka bir hikaye saklı olduğunu bilenler için unutulmayacak bir okuma deneyimi sunuyor . Ben Şermin Yaşar'ın kitaplarını, hatta çocuk kitaplarını dahi çok seviyorum. Bu kitap da gerçekten edebiyat dünyasında iz bırakacak bir eserr. Her yaştan, her kesimden, herkese hitap edebilecek bir kitap bilhassa tavsiye ediyorum.
Söyleme BilmesinlerŞermin Yaşar · Doğan Kitap · 202524,3bin okunma