·1056 syf.····Okunma: 12 Haziran 2026 20:49 Bugüne kadar okuduğum en sürükleyici ve etkileyici romanlardan biriydi. Dumas, haksızlığa uğrayan Edmond Dantes’in bir intikam dehasına dönüşme sürecini öyle muazzam bir kurguyla anlatıyor ki, sayfaları nasıl çevirdiğinizi unutuyorsunuz.
Sadece bir intikam hikayesi değil; aynı zamanda sabrın, adaletin, ihanetin ve insan psikolojisinin derinliklerine yapılan harika bir yolculuk. Karakterlerin zekice işlenmiş planları ve akıcılığı eseri benim gözümde unutulmaz kılan en güçlü unsurlar oldu.
İhanetin acısını da, kusursuzca alınan bir öcün tatminini de adeta karakterle birlikte yaşıyorsunuz; kesinlikle herkesin hayatında bir kez okuması gereken bir başyapıt.