Çoktandır merak ettim bir serinin ilk kitabıyla geldim bugün..
Onyeka Nijeryalı ama İngiltere de annesiyle yaşıyor. Kıvırcık, kocaman saçları var ve herkes ona baktığı için saçlarından nefret ediyor .
Bir gün en yakın arkadaşı Cheyenne ile yüzme havuzundayken Cheyenne dibe dogru batmaya başlıyor. Onyeka çok iyi yüzme bilmemesine rağmen ona yardıma gidiyor ve o anda hic ummadığı bir şeyler oluyor .Saçları onun kontrolünden çıkıyor sankide onu kurtarıyor.
Annesi bunu farkedince ona sakladığı gerçekleri anlatıyor. Onyeka tıpkı babası gibi ,süper güçleri olan bir Solari .Öyle ki o güçler kontrol altına alınmazsa tehliike de oluşturabilir.Babası da bu güçleri ortaya çıktığı için onlardan ayrı kalmak zorunda kalmış.
Onyeka Nijerya ya geri dönüp süper güçleri olanların gittigi bir okula gidiyor ve annesi de babasını arıyor.
O okulda ,kendine benzeyen insanların arasında Onyeka kendini sevmeye başlıyor. Harika bir karakter gelişimi okuyoruz ..
Yazarın kalemi coşku dolu .Ayrıca saç eğitmeni imiş bir de..Hikayede saçları da kullanması çok hoşuma gitti .En yakın zamanda serinin devamını okuyacağım.
10 yaş üstü çocuklar ve yetişkinler gayet rahat okur bence bu kitabı..
Kitapla kalın dostlar....
Onyeka ve Güneş AkademisiTọlá Okogwu